keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Muitaihania-sukat


Mehän innostuttiin porukalla tekemään IHANIA
 Muita ihania-blogin syyssukkia! 

Neulekerhon porukasta viisi potkaisi syyssukkaprojektin käyntiin kymmenien ellei satojen muiden innokkaiden sukankutojien kanssa toissa lauantaina. 


Näitä ihanuuksia voi käydä instagramissa katsomassa lisää häästägillä #muitaihaniasyyssukat. Sieltä voi käydä vaikka värivinkkejä katsomassa, jos haluaa vähän suunnitella minkä väriset haluaisi itse tehdä. 


Kolmosen puikot ja esim. Nalle-lankaa. Ja siitä lähti. 

Itse kyllä nappasin 3,5 puikot kun en kolmosiakaan löytänyt kymmentä kappaletta siihen hätään. No, ei kyllä löytynyt noita 3,5 numeroisiakaan kuin kahdeksan (koiran ryökäle on syönyt pari...!), joten kaksi koivuista kolmosen puikkoa otin mukaan kimppaan. Yhden kumpaankin sukkaan, kyllä se siellä tasoittuu. Käsialani on aika tiukkaa eli arvelin, ettei siitä ole haittaa vaikka onkin puolikkaan isommat puikot. Nallea löytyi turkoosia ja vihreää , kaikki muut langat on jotain pikkuruisia jämäkeriä. Johannalla on ihanan tasaista ja upeaa jälkeä. Ja niin syksyisen seesteiset värit <3


Anne tekee eri värisiä sukkia. Molemmat on upeita, mutta valkoinen pohja ja vihertävät kuviot kyllä näyttää hienolta minun silmään! Olikohän näissä joku kokojuttu, jonka takia Anne aloitti toisen... hmm.. täytyy kysyä.


Toisen annen sukat on iloisen väriset, syksyä ja talveakin jo vähän tunnelmassa. 


Ja laaduntarkkailija on tarkkana vieressä, ettei silmukat mene hukkaan! : )


Anniina tietää, että musta ja vaaleanpunainen sopii aina yhteen <3


Nyt on menossa 12. päivä eli vähän jälkeen kantapään. Itse tein eilen kantapäät, mutten ole vielä päässyt siitä eteenpäin. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole kilpailu, joten no hätä, ehtiihän tuota! : )

Jos joku ei ehtinyt alkuun mukaan niin näitähän voi aloitella milloin vaan oman aikataulun mukaisesti. Sieltä se ohje löytyy Muita ihania-blogista. 

Itsellä on vielä harjoittelemista, että kirjoneuleesta tulee tasaista ja kaunista, mutta ei stressiä, ehkäpä tässä kehittyy : )


***
Knitting is even better
when we do it together!
***


torstai 13. lokakuuta 2016

Kissanpesä


Tyttärellä on ihana kisuli, Pimu. 

Pimu on itsekin pikkuinen, noin vuoden ikäinen mirri ja nyt Pimun järkytykseksi talouteen on muuttanut KAKSI uutta vauvaa! Siis kissavauvaa!

Nämä löytyivät jostain ilman emoa eikä neiti voinut muuta kuin ottaa hellään huomaansa.


Ajattelin, että ehkä Pimun järkytystä helpottaisi, jos pääsisi omaan pesään karkuun pikku riiviöitä :D


Tämä on täysin hatusta vetäisty juttu, mutta inspiraatio lähti tuosta Kodinkuvalehden kuvasta. Sieltä löytyy ihan silmukantarkka ohje myös, jos haluaa tehdä tarkasti ohjeen mukaan Uno ja Hemuli tekivät laaduntarkastuksen ennen huovutusta... :D 

Lankana tässä on "jämäjoet" eli Novitan Joki tuplana ja koukku taisi olla 8? Nopeasti valmistui. Tein siksi noin isolla koukulla, koska halusin huovuttaa siitä tiiviin. 


Pelkäsin tosin ennen huovuttamista, että siitä tulee liian pieni, mutta eikös ne kissat halua tunkea kaikkiin pieniin paikkoihin? :O


Pimu pääsi tutustumaan pesään eilen. Se ei TODELLAKAAN tajunnut mikä ihme se on, mutta ehkäpä vielä joku päivä... :D


Piilotin sinne pienen, vikisevän tekohiiren ja sillä houkuttelin sitä sillä tutustumaan pesään : )


Katsotaan, löytääkö kisumisu koskaan pesään vai jääkö se ehkä pennuille leikkikaluksi? Ainakin se katsoi siihen malliin, että "älä unta näe, että menisin tuonne!" :D :D Olenkin tästäkin jo postannut kuvia tuonne instaan. Se on jotenkin niin helppo ja nopea päivittää, että tulee usein laitettua kaikkea, mitä milloinkin. Mutta niin kuin edellisessä viestissä vähän mietiskelin, muutoksen tuulet puhaltelevat taas ja pian on ilmeisesti taas enemmän aikaa neulomisille ja blogin päivittämiselle...


Puolen vuoden  sisään saapi taas etsiä uutta työtä valitettavasti. Vokki, jossa työskentelen, lopetetaan ja todennäköisesti työt loppuvat siihen. 


Voisiko joku ottaa minut esim. lankakauppaansa kutomaan, kuvaamaan, somettamaan ja bloggaamaan? :D 

Siinäpä unelmaa kerrakseen :D 


Mahdollisuudet löytää itsestämme 
syvempiä voimia tulevat esiin silloin
kun elämä vaikuttaa kaikista 
haastavimmalta. 

-Joseph Campbell-