lauantai 29. elokuuta 2015

Lankapaketti maailmalle sekä TosSukat


Tuhannet kiitokset kaikille! 

Kiitos ihanista kommenteista, tuli niin hyvä mieli kun niitä luki <3 On mukava tehdä blogia kun saa noin ihanaa palautetta, kiitos!. 

Äsken laitoin Random.orgin numerokoneeseen numerot 1-228 ja sieltä putkahti numero, joka osui...

Tuija Lepistön kohdalle!! 

Onnea Tuijalle, ollaan oltu jo yhteyksissä ja yhteystiedot on saatu. Sateenkaarilankapaketti lähtee heti alkuviikosta tulemaan! :)


Minähän uhkasin, että teen tuosta sateenkaarilangasta Eila-mummun tossut kun se on niin paksua ja ihanaa...

...ja aloitinkin kyllä... mutta mukana olikin vähän liian pienet puikot siihen hommaan ja totesin vähän matkaa tehtyäni, että niiden aika ei ole nyt... :)

Sanoin myös, ettei tuosta langasta kannata ainakaan sukkia tehdä kun se on niin paksua... :D :D :D 


No sellaiset nyt kuitenkin tuli tehtyä! :P 

En tiedä miksi, mutta jotenkin tykkään noista paksuista sukista - tai tossuthan ne melkein on. Niin lämpimät ja "tukusat" :D  Nämä on siis siitä Iceyarnin Merino Magic langasta, 
nro 6 pyöröpuikoilla Magic looppina tehty.

Nyt oli pakko tehdä vain yksi kerrallaan kun oli vähän liian lyhyet pyöröt, mutta nuohan valmistui niin nopeasti, ettei se kuuluisa "toisen sukan syndrooma" ehtinyt iskeä :) 


Aloitin varpaista taas sillä Magic cast on -tekniikalla luomalla vierekkäin oleville pyöröille kullekin kuusi silmukkaa. Tekniikkahan on hyvin lähellä sitä normaalia silmukoiden luomista, mutta tässä ei luoda kahden puikon ympärille vaan molemmille puikoille omat silmukat. 

Levensin molemmissa reunoissa kunnes molemmilla puikoilla oli 16 silmukkaa > yhteensä 32 silmukkaa. Nämä on kokoa 39-40.

Ihanat värit houkuttelivat tekemään ihan perussukat tiimalasikantapäällä.


"Värit vaikuttavat meihin jokaiseen joka hetki. Silmät näkevät, solut kokevat. Sokeat tuntevat värit värähtelyistä. Värit voivat ilahduttaa ja masentaa, parantaa ja sairastuttaa. Ne ovat energiaa, joka vaikuttaa, halusimmepa tai emme."


"On sanottu niin, että terve ihminen säteilee kaikkia sateenkaaren värien hyviä puolia. Olemme silloin sovussa itsemme ja ympäristömme kanssa. Säteile sateenkaarena muille, älä mustamaalaa ketään, se tuhrii omaakin olemustasi. Maailma on juuri sen värinen millaiseksi sen kukin meistä mielessään maalaa."


"Onhan niin, että joinakin päivinä aurinko paistaa mielessä, vaikka taivasta verhoaisi paksu pilvikerros. Joskus taas mielestä ei löydy kuin harmaata, vaikka aurinko kultaa kaiken säteillään. Ajattelemalla kauniita värejä, pukeutumalla niihin, valitsemalla niitä kotiin, me voimme huuhtoa huolet pois. Olla onnellisempia."


Lue lisää värien voimasta: 


Ps. Hemulin silmä on parantunut! Eläinlääkäri laittoi silmään suojan, "piilolinssin", jonka suojissa haava pääsi paranemaan. Huh, helpotus! Monen viikon jälkeen Hemu sai kaulurin vihdoin pois! <3


tiistai 25. elokuuta 2015

Kiitoksia blogiystävät


Sain tänään aika kivan paketin! 

Pitkästä aikaa tilasin lankaa Turkista asti... Sieltä tuli sellainen "tiistai-tarjous" sähköpostiin ja lankesin siihen :P
  

Ajattelin, että koska mittarissa on räpsähtänyt 800 000 rikki, haluaisin antaa yhden tuollaisen paketin jollekin teistä. Noista saa valita minkä värisen haluaa :)

Tuo on sellaista oikein paksua bulky-lankaa, sopii mahtavasti esim. tossuihin, tuubihuiviin, pipoon jne... mutta sukkalangaksi tuosta ei oikein ole :)


Tuo Rainbow-värinen oli pakko ottaa heti käsittelyyn, siitä tulee paksut ja pehmeät Eila-mummun tossut, kuten tuolla >
Nämä on siis tilattu tuolta >>


Voit käydä katsomassa sieltä värejä tarkemmin. Tuota Rainbow-väriä ei näytä olevan enää, varmastikin tarjouksesta johtuen myyty loppuun. Jos jotakuta kiinnostaa tilata itse, tuo 20 kerää maksoi 3,50€ / kerä toimituskuluineen, kotiovelle toimitettuna (2,25 € ilman toimituskuluja). 

Tällä kertaa tosin kesti yllättävän kauan, tiistaina tilasin ja seuraavana maanantaina olivat perillä. Aikaisemmin ovat tulleet jopa parissa päivässä. Vaikuttikohan toimitukseen se, että on muutettu korpeen? En tiedä :D Jos siis haluat yhden paketin eli 4 kerää lankaa itsellesi, jätä kommentti, minkä värisen paketin haluaisit. Tai käy jättämässä kommentti väristä Arkimamman Facebook-sivulle tämän päivityksen linkin alle. 

Eli kommentti väristä, sateenkaari/punainen/sininen, joko tähän blogipäivitykseen tai Facen linkkiin perjantaihin mennessä. Perjantai-iltana arvon langat jollekin kommentin jättäneelle :) 

(Toki voin laittaa vaikka neljä eriväristä kerää, jos joku haluaa... :) )


Palanen elettyä elämää
Ripaus unelmia
Loraus läsnäoloa
Hyppysellinen haasteita

Siinähän se on - 
Onnellisen elämän soppani <3

Leea Leppilampi


maanantai 17. elokuuta 2015

Räsymattosukat varpaista varteenInnostus räsymattosukkiin


Voihan Villasukka-ryhmässä facebookissa on villitys näistä räsymattosukista. Novitan raitalankoja sekoitetaan keskenään ja tulee värikästä raitaa. En valitettavasti tiedä kuka ensin keksi yhdistää nämä, niin paljon niitä on siellä tehty. Pakko oli kokeilla minunkin kun noita raitalankoja löytyi hyllystä :)


Näissä sukissa on sateenkaari-raitaa ja kanerva-harmaa-raitaa. Olen vaihtanut väriä kolmen rivin välein, riippumatta siitä, miten väri vaihtuu. Ihan loistava työ sellaiseen hetkeen kun ei jaksa/pysty keskittymään mallikuvioihin. Ei tarvitse ajatella kun vaan paahtaa menemään! :D

EDIT: Hanna muistutti, että sateenkaartahan ei enää saa vaan se on Karnevaali ruskeine raitoineen. Linkki on kuitenkin oikein eli langannumero on 873 :) 


Aloitin nämä varpaista magic cast on-tekniikalla. Todella helppo ja näppärä aloitus, kannattaa kokeilla, jos ei ole vielä tuttu. 

Novitalta löytyy kuvalliset ohjeet tähän, siellä aloitukseen tehdään 10 silmukkaa, itse olen oppinut tekemään vain 6. Makuasia varmaan :)

Tuolta pääsee Novitan kuvallisiin ohjeisiin: 


tai tuolta löytyy englanninkielinen video, joka on kyllä niin selkeä, ettei tarvitse ymmärtää kieltä kun näkee miten kädet toimii :)


Tee lisäykset puikon alussa ja lopussa yhden silmukan päässä reunasta, ensin jokaisella kerroksella 6-8 kertaa, tämän jälkeen joka toisella kerroksella kunnes silmukoita on riittävä määrä. 


Näissä sukissa on 25 silmukkaa per pyöröpuikko eli 50 yhteensä, puikot 2,5 ja tiukahko käsiala. Nämä ovat n. kokoa 40.


Neiti ihastui näihin heti. Täytyy varmaan vaan jatkaa raitaa raidalle kun tällaiset kuulemma pitäisi saada :)


Kantapää on tiimalasi, joka aloitetaan kun ollaan päästy noin nilkan ulkosyrjällä olevan luun kohdalle. Itse en tee levennyksiä ainoatakaan tähän kohtaan, oikein sopivia on tullut ilmankin :) Eli suoraan vaan siihen luuhun asti, sitten kantapää. 


Ohje tiimalasikantapään tekemiseen:Varressakaan en tehnyt tarkoituksella levennyksiä kuin vasta pohkeen kohdalla muutaman takana, koska halusin, että ne pysyvät kunnolla jalassa eikä valu. Kokeilin siis monesti matkan varrella, ettei tule liian tiukkaa. Tykkään, että sukat on napakat, eikä pyöri jalassa :)Resorin tein taas tuolla kierteisellä tavalla : 

1. kerros > 2 oikein 2 nurin  
2. kerros  >  2 oikein yhteen, älä pudota silmukoita vasemmalta puikolta vaan neulo ensimmäinen silmukka vielä oikein, 2 nurin

Toista näitä

Päättelyn tein osittain perinteisesti ja osittain joustavasti:

Joustava päättely: 2 oikein, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo takakautta yhteen. Neulo 1 oikein, siirrä taas molemmat vasemmalle puikolle ja neulo takakautta yhteen. Toista kunnes kaikki silmukat on neulottu pois. 


Seuraavaa pukkaa jo... :D


On mielestäsi ihmisiä aina
vain kaltaisesi, eikä kukaan muu. 
Vaan katso joskus silmin muukalaisen 
onni uusi kohdallasi toteutuu. 


Ja sä kuuletko jo suden huudon täydenkuun, 
sen miksi ilveskissa naurahtaa? 
Voitko laulaa äänin jylhän Iso Vuoren, 
värit tuulen pystytkö sä maalaamaan? 
Värit tuulen pystytkö sä maalaamaan? 


Käy juosten pitkin näitä metsäteitä
ja maista marjat maan ja auringon. 
Voit kieriskellä rikkauksissa aina
huomaat sen, mikä niiden arvon on.


Ja sä kuuletko jo suden huudon täydenkuun? 
On iho valkea tai värin kuparin. 
On laulettava äänin jylhän Isä Vuoren, 
maalattava värein tuulen sinunkin. 

Sä voit maata omistaa, omistat sä maata vaan, 
opi et, jos värein tuulen maalaa maan. 

Tuulen Värit 
Arja Koriseva

lauantai 15. elokuuta 2015

Tunnustus - ja vino pino kysymyksiä
Kiitokset 


sain teiltä tunnustuksen ja liudan kysymyksiä.

Tässä yövuoro kuluu mukavasti näihin vastaillessa :)

Näitä kysyi Lady in red:

1. Miten aloitit bloggaamisen?
Olin jo vuosia seurannut erilaisia käsityöblogeja siinä oman kässäilyn rinnalla. Halusin kokeilla itsekin, laittaa talteen omat työt ja samalla tuoda ohjeita, mm. isomummin tossut, muillekin. Ajattelin, että koska mummu neuloo, äiti neuloo, minä ja vielä tytötkin tekevät aina jotain, materiaalista ei pitäisi olla pulaa :) 


2. Unelma-ammattisi lapsena/nuorena? Toteutuiko se? 
Ihan pienenä muistan leikkineeni pankkineitiä. Siihen aikaan pankista sai pieniä nosto/pano-lappuja, joilla leikittiin. Ja juu, paperihommia olen saanut tehdä -riittämiin :) Pankissakin jopa joskus kesätyössä, joten sainpas kokeilla miltä se tuntuu :)


3. Paras ominaisuutesi? 
No apua... Ehkä positiivisuus? Tai ainakin pyrin siihen, että löytäisin asioista hyviä puolia enkä hautoisi niitä huonoja. Eihän se aina onnistu, mutta tietoisesti YRITÄN :)


4. Minkä taidon tahtoisit omata? 
Haluaisin ajaa rallia... :D Jaa pitiköhän tässä miettiä käsitöitä...? :P Kyllähän sitä haluaisi vaikka mitä... hmm... ennemminkin tahtoisin aikaa, että voisin opetella jotain uutta.

5. Mikä on isoin projektisi, jonka olet toteuttanut?
Jaa käsitöistä? En yleensä aloita isoja töitä, koska ne, jotka olen aloittanut jäävät monesti kesken tai sitten kaivan ne vuosien päästä keskeneräisinä. Siksi teen töitä, jotka saan valmiiksi suhteellisen pian :)6. Millaisia projekteja sinulla on tällä hetkellä kesken?
Hahhaaa! Ainakin kolme huivia (yksi melkein valmis!), kolmet sukat... Joitain sukkia, joista puuttuu pari, koska en ole tehnyt niitä pyöröillä... Onhan nuita :D


(Tuo on ollut tekeillä taas aivan liian kauan... Mutta joku päivä vielä on sen vuoro! :D)

7. Mitä muuta harrastat bloggaamisen ja käsitöiden lisäksi?
Tällä hetkellä aika menee aika täysin työhön ja perheeseen. Jossain väleissä tehdään käsitöitä, joka välissä valokuvataan ja jossain välissä blogataan. Muuta tehdään sitten jos ja kun on aikaa. Salille olen yrittänyt saada itseäni kammettua, mutta kesä on mennyt kohta ja vieläkin mietin, että huomenna... 


8. Millainen on paras stressinpoistovinkkisi? 
Ihana lanka, kiva malli tai suunnitelma, sohvannurkka ja elokuva. Ei välttämättä elokuvaakaan, mutta hiljainen hetki, jolloin voi keskittyä käsillä tekemiseen. 

Toinen vaihtoehto minulle on lähteä kävelemään, hyvää musiikkia soimaan ja lenkille. Matkalla voin istahtaa laiturinnokkaan hetkeksi, nauttia maisemasta ja katsoa kun koirat nauttivat vedestä.9. Onko sinulla lemmikkieläimiä?
Kaksi koiraa pitävät huolen siitä, että maalaismaisemasta tulee nautittua säännöllisesti :)

10. Millainen on paras lapsuusmuistosi?
Paras? Hmm... Kesälomareissut perheen kanssa oli kyllä ikimuistoisia. Yhteiset hetket jäävät lapsen mieleen. 


11. Millainen on unelmiesi koti? 
Olen vuosien varrella todennut, että koti on siellä missä rakkaat on. Nyt meidän perheen koti on paikalla, jossa isännän puolen suvun juuret on, kyllä sekin on tärkeää. Koti on tunne siitä, että on turvallista olla, että kaikilla on hyvä olla. 1. Mikä oli syy, että aloit pitämään blogiasi?
Kyllä se oli tuo isomummi, joka alunperin innosti tekemisillään. Olin itsekin tehnyt noita isomummin tekemiä Eila-mummun tossuja vuosikausia erikokoisina ja värisinä ja niihin en ollut törmännyt juuri missään neuleryhmissä tms. Halusin tuoda helpon ohjeen muidenkin tietoon. Eila-mummun suostumuksella toki :)


2. Millä tainnutat motivaation puuttumisen?
Teen vain silloin kun tuntuu hyvältä. Jos tökkii heitän puikot nurkkaan ja kohta taas tekee mieli tikutella :)


3. Mikä on epäonnistunein tekeleesi?
Niitä on niin paljon... Paljon on tullut huteja :D


4. Mikä on onnistunein käsityösi?
Tähänkin on vaikea vastata. On aina mukavaa kun työ valmistuu ja on sellainen on suunnitellut. Onnistuminen lienee parasta silloin kun tekee jollekin toiselle, joka sitten kovasti pitää valmistuneesta työstä. 


5. Mitä mieltä olet tästä tunnustuksesta?
Tunnustus aina lämmittää sydäntä ja on näihin mukava vastailla. Ja varsinkin näitä on minusta hauska lukea, joten toivottavasti joku muukin tykkää :P

6. Oletko koskaan kuullut haastajastasi?
En valitettavasti, mutta nyt olen kyllä lukenut molempia. Harmillisen vähän on aikaa tutustua uusiin blogeihin, tulee monesti luettua ne mitä omasta listasta löytyy. Kiva kun tätä kautta tuli kaksi uutta blogia listoille! 


7. Ompelu, virkkaus vai kutominen/neulominen?
Olen ommellut tosi vähän. Se kuuluu kategoriaan "sitten kun on aikaa" :P Virkkaus ja kutominen on molemmat minun juttuja, niitä vaihdellen fiiliksen mukaan. 

8. Minkä käsityötaidon haluaisit vielä oppia?
Haluaisin kokeilla joskus kehräämistä. Se on jotain, mitä en ole koskaan kokeillutkaan. Haluaisin kotiin kangaspuut ja tehdä mattoja. Ja vaikka mitä muuta mihin ei vaan ole aikaa... vielä :)


9. Miten kiteyttäisit itsesi bloggaajana kolmeen sanaan?
Hah, voi ei... No, teen fiiliksellä, helposti, värikkäästi :)


10. Mikä on paheesi?
Hmm.. varmaan se menee tähän internetin ihmeelliseen maailmaan eli netin käyttöä voisi ehkä vähän rajoittaa. Ainakin jos kysyy muilta perheenjäseniltä :P


11. Mitä 3 asiaa ilman et lähde koskaan kotoa?
Puhelin (netti), autonavaimet ja pankkikortti. Mitä muuta sitä tarvitsee? :) Okei, töihin tulee mukaan myös kori, jossa sen hetken lempparityö ja kaikki muut tarvittavat. Käsilaukkua en enää osaa kantaa mukana.En tällä kertaa yksilöi ketään bloggaajaa vaan toivon, että otat haasteen tästä itsellesi ja vastaat näihin kysymyksiin, jos sinulla blogi on. Onhan näitä hauska lukea! :) 

Hyvää viikonloppua juuri sinulle! <3