lauantai 29. kesäkuuta 2013


Tänään oli ilahduttava, mieltä lämmittävä päivä!

Yllätys tuli postitse - ihan odottamatta. Pakettikortissa luki tuttu nimi, äipän ihana sydänystävä jo vuosien takaa lähetti terveiset ja vieläpä lahjan valmistumisen johdosta! 

Voe mahoton, että tulin iloiseksi!


Paketista paljastui upea Iittalan Aalto tarjoilulautanen, aivan ihana! 

Ja yhtä ihana oli mukana seurannut kirje ja kuvat lapsista ja lapsenlapsista. Siis sellainen OIKEA kirje, jota voi hypistellä ja rapistella käsissä, ilman mitään sähköistä vekotinta. 

Tulin kotiin paketin kanssa ja menin terassille istumaan ylhäiseen yksinäisyyteen ja oikein nautinnollisesti avasin paketin, hämmästelin ja ihmettelin. Luin kirjeen ainakin pariin kertaan, ihastelin kuvia ja hyppäsin samalla lapsuuden muistoihin ja niihin aikoihin kun perheemme vierailivat toistensa luona, tekivät lomareissuja ja viettivät aikaa yhdessä. Se oli hienoa, muistorikasta aikaa varsinkin meille lapsille.

Elämä on kuljettanut polkua ylös ja toista alas, välillä hurjaan vuoristorataan, välillä seesteiseen rantaan. Ystävykset, äitini ja hän, olivat silloin nuoriä äitejä, nyt lapsillakin on jo lapsia ja ruuhkavuodet - ne ajat kun lapset rytmittää vuorokaudet aamusta iltaan- ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle. Niin se aika kulkee. 


Lämpimät kiitokset muistamisesta ja kannustuksesta, 
lahja ja terveiset ilahduttivat suuresti <3

Ja jospa tästä joku muukin saisi innostuksen ilahduttaa jotakuta, 
minä ainakin taas huomasin, miten mukavalta tällainen huomaavaisuus tuntuu 
ja jollain tavalla yritän tätä lämpöä myös laittaa eteenpäin! 

Kiitos Pirkko <3 <3 <3 


Ps. Huomenna on ENSI-ILTA Myrskyluodon Maijassa! Tulkaahan katsomaan! :) Parvi pääskyjä
liitää pyrstö halkoen
taivaankaarta sinistä.
Suljen silmäni ja kuulen
vain järven kuiskauksen;
Olet elossa juuri nyt, elä, 
niinkuin olisit aina elänyt.  tiistai 25. kesäkuuta 2013

Ensi-ilta lauantaina!


RUOVEDEN TEATTERI 25-VUOTTA - 

Myrskyluodon Maija Pyynikkilässä NYT!

Ruoveden Pyynikkilän kesäteatteri on aktiivinen ryhmä innostuneita teatterintekijöitä, jotka vanhan pappilan miljöössä esittävät kesäisin laadukasta teatteria. Tänä kesänä juhlitaan 25-vuotista taipaletta. 

Ruoveden teatteriyhdistys perustettiin syksyllä 1988. Tähän astinen tuotanto koostuu 38 näytelmästä, joiden 352 esitystä ovat keränneet yhteensä 61808 maksanutta katsojaa. Toimintavuotta kohden siis keskimäärin 2809 katsojaa. Lisäksi vielä kuusi kabareeta, joiden katsojamääristä ei ole tarkkaa tietoa sekä useita Nuorisoteatteri Nuhan kanssa yhteistyössä tehtyjä lasten- ja nuortennäytelmiä. 

Juhlavuoden näytelmän
"Myrskyluodon Maija" ohjaa 

Jarmo Hämeranta.


Tervetuloa!

Katso kuvia harjoituksista Facebook-sivultamme: 
Vapaapäivä!


Iiihhhana vapaapäivä! Yhtäkkiä alkoi sataa kuin saavista kaataen ja tytöt sai päähänpiston, että  sinne sateeseen pitää taas päästä juoksemaan. Hauskaa oli :) 

Mitäs silloin on kaikista ihaninta tehdä kun sataa? No kutoa! :) 
Istua sohvannurkkaan ja ottaa puikot käteen, aaaaah!Saapas nähdä rauhoittuko sade illaksi vai meneekö harjoitukset kosteissa merkeissä :)
Vain muutama päivä ensi-iltaan! Tervetuloa katsomaan!


Huivit on nyt in. Taas puikoille pamahti huivi, tällä kertaa Lacy Baktus, 
jota on pitänyt tehda jo pitkään. Ohjeen nappasin täältä!

Tosi kiva ohje, langaksi halusi Puro Batik.  Palataan tähän vielä myöhemmin :)

d


Suloinen hämärä 
peittää maiseman
antaen mahdollisuuden 
hiljaisuuteen, 
rauhoittumiseen, 
omaan koloon piiloutumiseen. 


maanantai 24. kesäkuuta 2013

Terkut yövuorosta!


Täällä sitä valvotaan yövuorossa. Rauhallista on onneksi, kaikki hyvin :) 

Ja saatatte huomata, että kappas ihan sama huivihan se siinä on edelleen työn alla.

Kerros kerrokselta sitä rakennetaan kuin Iisakin kirkkoa - vai miten se oli... :D


Eiköhän nuo kerrokset kohta riitäkin, täytyisi aloittaa joku sellainen työ, jonka voisi ottaa näytökseen ja joka näyttäisi siltä, että voisi olla 1800-luvulta? 
Mikähän se voisi olla...?
No kohta sitä täytyy kipittää kotia ja nukkumaan. Hyvää viikonalkua ihan jokaiselle! 


Olen onnellinen!
Minulla on ilmaa keuhkoissani, 
rakkautta sydämessäni, 
tyyneys mielessäni ja 
rauha sielussani. 
Olen siunattu parhaalla,
mitä maailmalla on tarjottavana. 

- Doe Zantamata-sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mukavaa juhannusta!


Nauti uusia perunoita ja voita, mansikoita ja makkaroita!
Tee saunaan tuore vasta, varpaat veteen kasta. 
Hakkaa liiteriin halkoja, oio nurmikolla jalkoja. 
Ihastele poutapilviä, siristele auringossa silmiä. 
Haista kesän tuoksut, unohda turhat juoksut. 
Muista paljon lekotella, laiturilla elämää hekotella. 
Mieti kivoja juttuja, tapaa ystäviä ja tuttuja. 
Älä murehdi ötököitä, vietä ihania kesäöitä!!!


Ihana rauhallinen juhannus! 
Serkukset siinä ihastelevat yötöntä yötä :) Kokko on jo tuossa hiipumaan päin, mutta aurinko vielä paisteli kun pääsin puoli yhdentoista maissa mussukoiden kanssa keskikesän juhlasta nauttimaan iltavuoron jälkeen. Sillalla kokon äärellä oli kylän väki kokoontuneena juhlistamaan juhannusta. Kaunista, niin kaunista! Kyllä nyt on ollut juhlaa juhlan perään! Ensin juhlittiin mummin (anopin) 70-vuotis juhlia... 


ja sitten seuraavana viikonloppuna vanhin neideistä pääsi ripille. 


Oi miten ihania ruusuja neiti saikaan! Paljon! <3


Ja lahjaksi saamillaan rahoilla neiti osti kauan haaveilemansa kameran. 
Kyllä nyt näpsyy! :)


Ja rippijuhlista viikon päästä on juhannusjuhlat! 
Onneksi ihana mummi ruokki meidänkin ison poppoon eikä tarvinnut kotona laitella nyt mitään. Serkuksilla oli tosi kivaa! Grillattiin ja naatittiin! Jos nyt vaikka koukuttelisi hetken...?


Olisihan sitä tekemistä vaikka mitä... meidän piha on oikea viidakko kun ruohonleikkuri on rikki... ehkäpä näiden asioiden kimppuun ehtisi ensi viikolla? Ai niin, meillähän on joka päivä teatteriharjoitukset... Noo, jossain välissä sitten, huomenna pitäisi yrittää aamusta nukkua, että jaksaa yöllä valvoa töissä. Kukahan muuten asentaisi makkariin pimennysverhon, ettei se keskikesän aurinko, joka nousee aamuyöllä paistaisi silmään?? :P


Hetken hiljaisuus
on musiikkia korvilleni.
Kuulen ajan sävelen, 
se kulkee duurista molliin, 
ja takaisin. 


perjantai 14. kesäkuuta 2013

UUTISIA: Neulo sukka, voi paremmin!

Uutinen YLE:n nettisivuilta:
http://yle.fi/uutiset/neulo_sukka_voi_paremmin/6687739Terveys  | 

Neulo sukka, voi paremmin

Käsillä tekeminen auttaa käsittelemään vaikeita asioita mieluisissa puitteissa. Myös dementiaa sairastavat vanhukset virkistyvät käsitöiden kautta.

Neulepiiri
Kuva: YLE Etelä-Karjala
Käsitöitä tehdessä ihminen saa käydä läpi ajatuksiaan ja kokea onnistumisen tunteita. Kädentaitojen harjoittaminen voi olla sosiaalinen tapahtuma, tai voimaannuttava henkilökohtainen kokemus.
– Lahjaa virkatessa tekijä käy läpi ihmissuhdettaan kyseiseen henkilöön. Lapsenlapselle valmistuvat sukat valmistavat samalla ihmistä tulevaan isoäitiyteen, tai – isyyteen, kertoo käsityötieteen professori Sinikka Pöllänen Itä-Suomen yliopistosta Savonlinnan kampukselta. Pöllänen on tutkinut omassa työssään käsitöiden terapeuttista vaikutusta.
Arvostus kädentaitoja kohtaan on noussut pikkuhiljaa 1990-luvun laman jälkeen. Harrastus on kasvattanut suosiotaan koko Suomessa.
– Nykypäivän työelämässä ei välttämättä nähdä konkreettista lopputulosta ja tämän takia valmis tuote tuntuu hyvältä, pohtii Pöllänen.

Ihmisen ehdoilla - oman tarpeen mukaan

Yhdelle on tärkeää rauhoittua helpon neulontatyön pariin töiden jälkeen, toinen saa energiaa käsitöistä puhumisesta ystävän kanssa.
– Samasta aiheesta kiinnostuneille on tärkeää sosiaalinen vuorovaikutus. Kun pääsee jakamaan oman intonsa muiden kanssa, ihminen kokee itsensä ymmärretyksi.
Käsitöiden yhteisöllisyydestä kielivät muun muassa neulekahvilat. Tilaisuuksissa tavataan samasta aiheesta kiinnostuneita harrastajia. Kokoontumisista sovitaan yleensä sosiaalisen median ryhmissä.

Käsitöistä apua vaikeisiin elämäntilanteisiin

Käsitöitä voi käyttää terapeuttisena välineenä joko tietoisesti tai tiedostamattaan. Ihmisen tarve koskettaa tekee tärkeäksi myös materiaalit ja värit.
– Masennusta sairastaneet ovat kertoneet huomanneensa jälkikäteen, kuinka käsitöiden tekeminen on helpottanut oloa. Eräs syöpää sairastanut henkilö tapasi mennä kangaskauppaan katselemaan kirkkaita värejä, sillä ne rauhoittivat. Käsitöillä voi myös paeta ahdistavaa tilannetta ja rakentaa sitä kautta itseään ja voimiaan, neuvoo Sinikka Pöllänen.
Käsitöillä on terapeuttisen vaikutuksen lisäksi kulttuurinen merkitys ihmiselle.
 – Muun muassa vähemmistöt haluavat ilmentää sitä kulttuuria, jota edustavat. Esimerkiksi saamelaisilla on tärkeä suhde käsitöiden tekemiseen.

Keskenjääneet käsityöt esille

Suomalaisessa käsityökulttuurissa keskeisinä ovat myös kesken jääneet tekeleet. Kesäkuun ajan Mäntyharjun kirjastossa on nähtävillä keskeneräisten käsitöiden näyttely, jonka ovat koonneet Anna-Maija Ruhanen ja Tiina Kohonen.
– Tärkeintä näissä teoksissa on se matka ja tarina niiden takana. Eräs sinkkunainen lupasi neuloa uudelle miestuttavuudelle pipon, mikäli hän tanssittaisi tätä. Pipo sitten jäi kuitenkin kesken, taustoittaa Ruhanen.
Keskeneräisten käsitöiden näyttely pyrkii osoittamaan, ettei epäonnistuminen ole välttämättä epäonnistuminen. Se voi myös luoda tilaa uudelle.
 – Osaksi tässä on myös kyse siitä, että osataan nauraa itselleen. Asiakkaat ovat tulleet kertomaan myös omista kokemuksistaan. Työ voi jäädä kesken, kun aika ei riitä tai taidot eivät riitäkään. Eräästä liivistä tuli liian iso ja se päätyikin pikkujakkaran päälliseksi. Joskus virheet synnyttävät luovuutta.
Näyttelyn oheen on liitetty myös itsensä pohdintaan sekä henkiseen kasvuun liittyvää kirjallisuutta.
Tuuli Teittinen / Yle Etelä-Savo
Rauhaa, energiaa, värejä, pohdintaa, 

onnistumisen tunteita, voimaannuttavia

kokemuksia, henkistä kasvua, 

yhteisöllisyyttä, sosiaalista 

vuorovaikutusta <3

Laaduntarkastaja työssään


Yövuoro oli rauhallinen, niinpä sain koukuttua kivasti uuttaa huivia tällä ohjeella: 


Ja niin on taas maistunut käsityöt kovasti kun pitäisi järjestää rippijuhlia! Olisi tekemistä vaikka kuinka ja haluiaisin vaan istua virkkaamassa :D No, ehkä tämä saa odottaa nyt valmistumistaan rippijuhlien jälkeen. 


Uno oli taas vikkelästi paikalla kun aloin kuvaamaan huivia lattialla. 
Hyvin tarkasti se kävi työn läpi, että onko huolimattomuusvirheitä :) 
 

Ilmeestä päätellen ihan tyytyväinen? ;) "Did I ever tell you, 
that you smell like love?"

<3


keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Koiraparka kipeänä :(


Meidän reppana Hemuli oli tosi kipeänä viime viikon. Luultiin jo, että nyt se on menoa :(
Yhtäkkiä herra vaan lakkasi syömästä ja juomasta, uikutti kipua ja oli ihan onneton. Lähdettiin sitten kiireellä viemään Tampereelle, saatiin  aika Veteristä, jossa kuvattiin, ultrattiin ja laitettiin vielä varjoainekin, jotta nähtäisiin onko tukosta.


Mitään ei näkynyt kuitenkaan ja varjoaine kulki hyvin, joten ei ilmeisesti ollut tukos. Ehkä joku tulehdus...?  Tipassa oli päivän ja sai kipulääkettä, vähän piristyi siitä. Tultiin kotiin sitten, mutta ei edelleenkään syönyt eikä juonut mitään. Ruiskulla sitten juotettiin ja toivottiin parasta :(


No nyt on syönyt kahta antibioottia kohta viikon ja aurinko alkaa jo näyttäytyä! Sunnuntaina likat sai herran syömään vähän ja juomaan vettä kädestä. Siitä paraneminen olikin sitten hurjan nopeaa, nyt menee jo vettä ja ruokaa ihan normaalisti ja ilme on ihan toinen :)Koira tulee illalla kotiin.
Kun se kiertyy paikalleen ja nukahtaa,
alkaa sen sydänlämpö levitä huoneisiin.

R. Rasa

<3 <3 <3

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kiirettä pitää...

Eihän tästä käsitöiden tekemisestä tule enää yhtään mitään näin kesällä näköjään... 

Aika on mennyt koulujuttujen viimeistelyissä, näytöissä ja näytönarvioinneissa, synttärijärjestelyissä, teatteriharjoituksissa jne. jne. Seuraavana viikonloppuna rippijuhlat. Taas vaihteeksi tuntuu siltä, että vuorokauden tunnit ei ihan riitä... 

Hienoa on se, että nyt on koulu takana ja elämä edessä, vai miten se oikein meni :) Vihdoin pääsin oikeisiin töihin, joista ihan maksetaan jopa palkkaakin! Ja se on kivaa! 

Käsitöistä olen saanut valmiiksi pikku hiljaa, vihdoin ja viimein ainoastaan tämän kolmiohuivin, josta jo aikaisemmin täällä:  http://arkimamma.blogspot.fi/2013/05/koukuttava-huivimalli.html


Teatteriharjoitukset ovat vieneet aikaa reilusti, eikä enää oikein ehdi väleissä mitään tekemään, kun koko ajan tapahtuu. Tosi kivaa on ollut, mukavaa kun ollaan yhdessä touhuamassa siellä.
Onni merkitsee sitä, 
että nautimme sekä 
elämän todellisuudesta, 
että hulluttelusta!

-Edward G. Bulwer Lytton-