maanantai 28. tammikuuta 2013

Syto-haaste vastaanotettu


Päätettiin tyttären kanssa ottaa Lankapirtin Matleenan ja Seijasiskon Syto-myssy haaste vastaan tällä ensimmäisellä pipolla. Itselleen neiti kulemma tekee vielä pidemmän version :) 

Mutta tämä ei jää tähän! Varmasti jatkamme seuraavallakin pipolla osallistumista hyvän asian puolesta. Ja aikaakin on ainakin ystävänpäivään asti. Tämä on siis Seijasiskon blogista kopioitua:

Sytomyssyjä Ystävänpäiväksi

1.1.13 kello 22.09. editoin  kirjoitusta kohdassa missä kerrotaan toimitusosoitteista.*


Lankapirtin Matleenan kanssa  haastamme  kaikki käsityötaitoiset ympäri Suomen tekemään johonkin sairaalaan sytomyssyjä ystävänpäiväksi. Ulkomailtakin voi osallistua, sillä postihan kulkee. Jos jokainen käsityötaitoinen tekisi yhdenkin myssyn, niin saataisiin taas valtava myssykasa sairaaloihin. Aikaa ystävänpäivään (14.2) on  vielä mukavasti, joten hyvin ehtii sytomyssyilemään.

Sytomyssy on lahja syöpähoitojen takia hiuksensa menettäneelle ihmiselle.  Myssyjä on lahjoitettu ja lahjoitetaan edelleen hoitoja antaviin sairaaloihin, jotka jakavat myssyt edelleen niitä tarvitseville henkilöille.  Itse sairauttahan myssy ei paranna, mutta se voi olla suuri ilo ja helpotus ikävää sairautta ja kovia hoitoja kokevalle ihmiselle.  

Keräyskampanjahan perustettiin alun alkaen kolme vuotta sitten (4.1.2010)  Tuon kevään 2010 jälkeen myssyjä on kerätty  eri puolilla Suomessa ja täällä  Oulussa keräys on ollut jatkuva.


Tuolta sivuilta löydät myös  p a l j o n erilaisia myssymalleja ja -ohjeita. Katso silmiin ja halaa, 
se auttaa moneen mielipahaan :)


4 kommenttia:

 1. Syto-myssyt on mullakin lähellä sydäntä ja oon muutamia tehnyt tänne paikalliseen keskussairaalaan (PHKS) osallistumatta sen paremmin mihkään kampanjaan, kun en täkäläistä kampanjaa silloin mistään pongannut (nyt sellainen on Lahdessa meneillään, mutta taidan viedä kuten edellisetkin suoraan "pääkallopaikalle" kun noita sairaalareissuja itselläkin tuppaa olemaan).

  Hieno juttu että osallistutte ja vallankin, että tyttäresi myös tahtoo olla mukana tärkeässä avustustyössä! On arvokas asia että lapsset oppivat osallistumaan hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katjainkeri, hienoa, että olet mukana sytomyssyilyssä, vaikka et mihinkään kampanjaan ole osallistunutkaan. :) Meillä täällä Oulussa on jatkuva keräys ja myssyt saa toimittaa joko suoraan sairaalaan tai keräyspaikkaan (Lankamaailma). Näin tiedän olevan myös muuallakin kampanjoiden välillä.

   Poista
 2. Tulinpa iloiseksi, kun FB:ssa bongasin linkkisi tänne sytomyssyuutisen perässä. :) Hienoa, että olette yhdessä mukana tytär ja sinä. Niin muuten on minunkin tyttäreni mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olette tehneet paljon hienoa työtä tämän hyväntekeväisyyskampanjan puolesta. Kiitos siitä! Ilolla osallistumme. Ihan ylpeä olen kyllä kun 14v. neitikin oli todella innoissaan kun kuuli asiasta.

   Poista