keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Pikku nuppunen neulooNuppunen heräsi vasta puoli kymmenen tänään! Rytmi pikkusen hakusessa näin juhlinnan jälkeen :) No, vielä näitä vapaapäiviä onneksi riittää muutamia. Ihana istuskella, katsoa lastenohjelmia ja kutoa. 

Neiti on jo muutaman päivän hokenut, että "äiti mä haluaisin tehdä roikkupipon, saanko?" Huh, tuolla kärsivällisyydellä? Väistelin aikani kun arvelin, ettei niin iso työ ehkä vielä ollut kovin helppo nakki, mutta tänä aamuna en päässyt enää minnekään. Ehdotin kuitenkin, että jos laitan  silmukat puikoille ja hän jaksaa tehdä ensin minulle kaulaliinan niin sitten saa tehdä roikkupipon :) 

No näin tehtiin. Parikymmentä silmukkaa pehmeää lankaa puikoille ja siitä lähti kaulaliina tulemaan. Kunnes muutaman kerroksen jälkeen kuului: "äitiii, kuinka paljon vielä pitää tehdä...?" Heh... 

Kyselin, että mitenkä tuollainen pätkä muka olisi kaulaliina niin vastaus oli valmiina: "no pehmolelulle tietysti!" Mitä tohon nyt sanoisi... :D

7 kommenttia:

 1. Voi miten hauskoja kuvia! Iloisia lomapäiviä sinne, meillä jo alkoi arki ja koulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, te sitten lomailette jossain muussa vaiheessa :)

   Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 2. Täälläkin alkoi jo arki ja eskarilainen lähti aamulla koulua kohti. Hauska sattuma, että meidänkin neiti sai mut suostuteltua neulontakouluun. Ja meillä aloitettiin myös kaulaliina, vaikka hän olisi halunnut tehdä pikkusiskolleen villasukat (;D). Itsekin epäilin, että riittääköhän hällä kärsivällisyys, vaan yllätyin kyllä, kun siinä ei tullukkaa mitään ongelmaa. Taidetaan mekin ottaa kuvia pienestä neulojasta ja hänen työnsä etenemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta vuotta sinne teidänkin alkaneeseen arkeen!

   On noi pienet niin hauskoja! Tää meidänkin neiti vähän väliä haluaa tehdä jotain SUURTA ja suunnittelee aina, miten monivärinen se on ja vaikka mitä. Ei vaan ihan vielä tajua, minkälainen urakka se on ;)

   Mutta nuorena se on hyvä vitsaa vääntää. Ottakaa ihmeessä kuveja, näitä pieniä on niin kiva katsella :)

   Poista
 3. voi miten kiva kun tyttönen opettelee neulomaan.miulla on lapsenlapset aikuisia mutta käsityön tekijöitä ei tunnu olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä heitä kirvestä kaivoon. Minäkään en ollut vuosiin kiinnostunut - tai tein vaan harvakseltaan käsitöitä. Sitten se vaan napsahti päälle :) Se on niin paljon kiinni elämäntilanteestakin. Moni ei ehdi pysähtyä kiireeltään ennen kuin elämä pysähdyttää.

   Poista
 4. Voi miten kivaa. Tuollaisesta se vaarinkin neulontaharrastus alkoi, kun annettiin kokeilla.

  VastaaPoista