tiistai 1. tammikuuta 2013

Räjähtävää helmineuletta

No niiin! Hyvää tätä vuotta kaikillle! 

Lupaukset on tehty ja sitten vaan niistä kiinni pitämään... 

Näin joulun jälkeen oli ihan sekava olo. Hirveesti vieläkin tekee mieli neuloa, mutta jotenkin en meinannut saada kiinni, että mitä se oikein on. Kesken on nyt ainakin parit sukat ja lovikkaat  eikä ne maistunut millään, pakko oli etsiä jotain uutta tekemistä. Mitään isoa en kuitenkaan jaksa vieläkään, joten mennään pienellä :)

Uusi juttu löytyi täältä!, Puikkokuumetta-blogista. Eli räjähtävää helmineuletta! Voi ku mie tykkään! Justiin mun juttu tällainen tosi simppeli, mutta kaunis mallikuvio, NAM NAM :) 

Sukkien neule on Margaret Radcliffen kirjasta The Essential Guide to Color Knitting esitelty nimellä exploding seed stitch. Siinä neulotaan kahdella erivärisellä langalla, toisella helmineuletta ja toisella aina helmineulekerrosten väliin yksi kerros ainaoikeaa.

Tosi helppoa, vai mitä!? Katso mallia myös täältä!  Pilvisenä päivänä-blogista! Näyttää upealta kun on itse raidoittuva lanka. 

Mummi antoi ihanan hempeetä Kotikullan Pehmoinen-lankaa, vauvan väreissä. Niistä lähti tulemaan tällaiset pienet sukat ihan räjähtämällä!! 
Mukava neuloa tuo räjähtävä neule ja hauskan näköinen pinta tulee. Pikku nuppunen heräsi väsyneenä ja sai heti tulla malliksi sukkakuvaan. Ihan väsyneenä vieläkin uuden vuoden juhlinnasta pienemmät neidit nukkuivat ennätyksellisen pitkään. Ja tietysti taas "onko noi mulle? Saisinko mä nää unisukiksi, jooko?" :)

Lankana siis Kotikulta Pehmoinen  tuplana  
Puikot nro 4

Ohje tällä langalla n. koko 32

8x4 silmukkaa = 32 silmukkaa puikoille  (korjaus, ensin muistin, että 10 silmukkaa...)

1-4. krs  resoria 2oik, 2 nurin neljä kerrosta
5. krs     vaaleanpunaisella 1oik, 1nurin kerros loppuun
6. krs     vaalenvihreällä aina oikeaa koko kerros
7. krs     vaal.pun 1 nurin, 1oik (päinvastoin kuin ed. kerroksella)
8. krs     vaal.vihr aina oikeaa koko kerros

jne. toistetaan tätä.

Kantapäänä tässä tiimalasikantapää 
Ohje täällä Ullaneuleen sivulla!


5 kommenttia:

 1. on tosi kaunis ja helppo malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, että yksinkertainen on monesti kaunista <3 Heh, mun kärsivällisyys ei oikein vielä kestä esim. noita kirjoneulehaasteita, mutta ehkäpä se tässä kasvaa vielä ;)

   Poista
 2. Oi, tosi söpöt sukat <3 Ehkä kokeilen itsekin joku päivä.

  VastaaPoista
 3. On niin nätit sukat jotta pakko alkaa kokeilla.Viikon sisään kuton Olga mallilla kolemt sukat,yhet tavalliset ja tennissukat :)
  Vaihtelu virkistää :)

  VastaaPoista