perjantai 22. elokuuta 2014

Missio mummu kotiin


Heti kun pari vapaata koitti, singahdin Espooseen ja mummua katsomaan.  


Mummu on kuntoutunut todella hienosti ja tiistaiksi oli sovittu kotiloma äidin luokse. Kaikki meni aivan loistavasti ja aloimme selvittelemään, miten mummu voisi kotiutua mahdollisimman nopeasti. Ei vielä kylläkään omaan kotiin vaan äidin luokse.

 

Siinä mummun kanssa aikaa viettäessä tein samalla nämä tossut loppuun. Nämä on tehty pitkillä kutosen pyöröpuikoilla molemmat yhtä aikaa. Tätä suosittelen vain hyvin kestävähermoisille, koska neljä lankaa ovat jatkuvasti aivan solmussa! Helpompi on tehdä yksi kerrallaan... :) 

Lankoina näissä on ruskeansävyinen  Novitan Usva 


ja OHJE Eila-mummun tossuihin löytyy tuolta: 
Ihanasti hermo lepäsi siinä näitä tehdessä ja mummun kanssa jutellessa. 


Tuossa alakuvassa ompelen takasauman kantapään takaa kiinni. 


Siinä tossut taivasta kohden. Eli kärki kurottu, mutta muuten kesken, pohjat ylöspäin. Tupsukat odottaa valmiina.


Tässä matkalla kotia kohti, kolme sukupolvea <3


Kovin hyvin ei Puolarmetsässä suhtauduttu meihin kun toimme esiin toiveemme pikaisesta kotiutuksesta tyttären luokse. He olisivat halunneet "kuntouttaa" mummua vielä siellä, vaikka en mitenkään ymmärrä, kuinka pari kertaa viikossa tapahtuva toimintaterapia kuntouttaa kun loppuaika vaan maataan!?Halusimme mummun pikaisesti kotiin mm. koska yksin liikkumisessa rollalla huonon käden kanssa on valtava kaatumisriski, eikä hoitajia ole riittävästi olemaan aina paikalla ja saattamaan kun tarvitaan. Halusimme toimia ennen kuin sattuu joku kaatuminen kun mummu yksin villasukilla vessassa käydessään liukastuu ja murtaa lonkkansa tai muuta yhtä vakavaa. Lisäksi mummu tunsi olonsa turvattomaksi sairaalassa öisin. 

Mummu kyllä ilmaisi kantansa kotiutumiseen aika selvästi: "Ette te voi pitää minua täällä, jos en halua täällä olla!" Ja terapeutin oli vaan myönnettävä, että näinhän se on. Kovasti saimme vääntää, että terapeutti uskoi kantamme ja antoi luvan kotiutua. 


Siinä mummun puutarhaa, omenapuut täynnä omppuja, kukat kukkii upeasti ja pienessa perunapellossa potut odottavat ylös nostajaa :)


Nyt mummu voi siis käydä omassa kotonaan päivisin ja toivottavasti pian kuntoutuu niin hyvin, että pääsee takaisin omaan kotiin asumaan <3 Ja toivottavasti käsi kuntoutuu pian niin paljon, että pääsee taas tekemään mm. näitä: Ja sitten taas kotia kohti, työvuoro odottaa...

15 kommenttia:

 1. Mukava kuulla että isomummu kuntoutuu ja pääse jo käymään kotonakin. Toivottavasti pääsee pian ihan kokonaan pois.Omassa kodissa on parasta olla ja siellä kuntoutuu ihan toisella tavalla.

  VastaaPoista
 2. Tämä on niin kiva blogi,että usein täällä piipahdan. Toivottavasti isomummu pian kuntoutuu ja paranee ja kykenee taas puikkoja heilutella. Mummulla on kaunis puutarha ja tossumalli on ihana!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti iso mummo kuntoutuu, pääsee kotiin: kotia ei voita mikään, etenkin tuossa iässä se on äärimmäisen tärkeä paikka!

  Kivat nua tossukat, ne kyllä täytyy joskus tässä tehä, kun kerkii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelivat jo äidin kanssa, että ensi viikolla :) Saapas nähdä, mutta hyvin on onneksi kuntoutunut. Ja nyt on mielikin niin ihanan virkeä <3

   Poista
 4. Aivan loistavaa, että kotiutuminen on ihan nurkan takana. Hyvät perusteet teillä on ollut, ja voihan tuota pari kertaa viikossa käydä terrapoitumassa siellä terpparillakin. Muun ajan saa olla omien ihmisten kanssa omissa jutuissa. Ei se niin hääviä ole missään hoidettavana pötkötellä, jos ei ole ihan pakko-pakko.
  Erityisrutistukset isomummille!

  VastaaPoista
 5. hyvin on mummu kuntoutunut ja varmasti on mukavaa kun pääsee käymään kotona välillä ja saa olla tyttären hoidossa.

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Voisitko kertoa Eila mummun tossujen teosta seitsemän veljestä langalla? Montako 5.n silmukan ruutua pitää olla leveyssuunnassa 38/39 kokoiselle jalalle? Millä puikon koolla olet tehnyt "seiska veikan" langalla neuloessa? Käsiala tiestysti vaikuttaa asiaan.

  Langat ovat jo valmiina. Koetilkun tietysti voisin tehdä, mutta helpommalla pääsen, jos kerrot omista tossuistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, vastasin jo tähän, mutta se onkin mennyt johonkin bittiavaruuteen... :/

   Eli seiskaveikalle laittaisin 65 silmukkaa eli 13 ruutua. Pituuteen 7-8 ruutua. Nelosen tai jopa vitosen puikot ovat hyvät.

   Toivottavasti tulee kerralla sopivat! :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Pitää kokeilla nuilla ohjeilla.

   Poista
 7. Teidän kaltaisianne omaisia pitäisi olla enemmän<3 Toivon kaikkea hyvää isomummulle ja teille nuoremmille :) Voimia ja ihanaa syksyn alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Vien terveiset mummille ja isomummillekin <3

   Poista