lauantai 15. joulukuuta 2012

Neulominen on käsitöiden heroiinia


Neulominen on käsitöiden heroiinia

Neulemaailman kansainväliset tähdet Arne ja Carlos paljastavat Aamu-tv:n sohvalla, että neulominen on kuin huumetta. Joulupallot-kirjan julkaissut muotisuunnittelija- pariskunta tunnustautuu myös jouluhulluksi.


Norjalais-ruotsalainen muotisuunnittelijapariskunta Aarne ja Carlos muistelee, miten idea perinteisin neulekuvioin koristelluista joulupalloista kolme vuotta sitten syntyi.
- Olemme hulluina jouluun, rakastamme joulua. Yhtenä jouluna neuloimme ja pohdimme, että olisi siistiä neuloa palloja norjalaisilla kuvioilla, Carlos sanoo.
Oslon lähistöllä asuva pariskunta etsi ideoita kuvioihin, tekniikoihin ja väreihin muidenkin Pohjoismaiden neuleperinteestä.
Tuloksena on kirja Joulupallot, joka on julkaistu ympäri maailmaa, Yhdysvaltoja ja Japania myöden. Kirja päästää neuleohjeiden ohessa kurkistamaan jouluhullun pariskunnan juhlavalmisteluihin.
Tuntemattoman aforistin lausahduksen mukaan neulominen on kuin käsitöiden heroiinia, Arne ja Carlos nauravat. Arne kertoo neuloneensa nelivuotiaasta saakka.
- Kirjassamme pitäisi olla varoituskolmio kuten joissakin lääkkeissä, että jos kudot yhden joulupallon, kudot monta. Tätä ei voi lopettaa ollenkaan, Carlos varoittaa.

Lähteet:
  

YLE Uutiset

Tällaisen ihanan joulupallon sain lahjaksi viime jouluna 9 v tyttäreltäni <3 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti