sunnuntai 16. joulukuuta 2012

"Äiti, mitä mä tekisin...?"
Äiti, mulla on tylsää...

Pikku neiti 6v kyseli eilen kyllästyneenä, että mitä tekisi kun isosisko oli kaverillaan, eikä ollut  m i t ä ä n  tekemistä! No kysyin sitten, että haluaisko kokeilla tehdä tupsuja langoista. Neitihän innostui ja siitä se sitten lähti... :P 

Piirsin pahville ympyrät ja sanoin, että leikkaa siitä. Äkkiäkös nuo oli irti ja sitten eikun lankaa asettelemaan. Ensimmäinen tupsu, toinen, kolmas... huh huh, loppua ei näy! 

Niitä alkoi siis syntyä oikein kasapäin. Isosiskokin kotiutui ja innostui myöskin tupsuista. Nyt on valmiina reilu kolmekymmentä tupsua ja äidin lankavarastosta on huvenneet kaikki  pätkät ja jämät. 

Että siitä kaikille pikkutytöille kivaa tekemistä, pitää touhussa pitkän tovin. Saapas nähdä mitä noista syntyy vielä, kuulemma osa annetaan joululahjaksi kavereille ja jostain tehdään koristeita ja mitähän vielä :)
Me tehtiin kaksi oikein I S O A ympyrää. Halkaisija jotain reilu 10 cm ja sellainen reikä keskelle, että pikkuisilla sormilla saa lankaa kieputettua ilman neulaa.  Vielä kun neuvoin, että langan voi laittaa kaksin tai  jopa kolmin kerroin, alkoi tulosta syntyä huiman nopeasti :)

Sitten kun neiti oppi jutun hän teki itse pienempiä pahveja, joilla teki eri kokoisia tupsuja. Toki vähän apua tarvittiin langan solmimisessa tupsun keskelle. Tosi kivaa tuntui olevan eri värien kokeileminen ja kun näki minkälainen tulos yhdistelemisestä tuli.  

Vanhimman neidin tekemä joulutähti <3
Leveys n. 60 cm

2 kommenttia:

  1. Kiva idea, hyödynnän tämän jämälankojen osalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jämälangat saa kyytiä kun vääntää ne tupsuiksi :)

      Poista