maanantai 4. tammikuuta 2016

Varrelliset nessukkaat


Edellisessä postauksessa oli ohje Nessukkaiden mahtavan nerokkaaseen tossuohjeeseen. Siinä kuitenkin tulee helposti niin matala varsi, että voi pysyä huonosti jalassa ellei ole hyvin tarkka pituuden kanssa.  Siksi halusin kokeilla, minkälaiset tulisi varrellisina. Näissä on lankana Turkista ostettua Merino Magic-lankaa. Todella paksua. TosSukat tein samasta langasta kutosen puikoilla (täällä), ja näissä sattui käteen nro 5 puikot. 

Tein vitosen pyöröillä ensin molemmat kärkiosat yhtäaikaa ja sitten jätin toisen odottamaan. Ehkä kuitenkin fiksumpi tehdä ensin toinen ja sitten toinen :) 

Ei välttämättä kannata kovasti tuijottaa ohjeen silmukkamääriä vaan oman jalan (tai sen johon tossu tulee) mukaan mittailla. Kun levennyksiä on niin paljon, että päälliosa riittää jalkapöydän päältä varpaiden päälle, voi alkaa kaventamaan. Sama sitten sivujen kanssa. Kun pituus on liki kantapäätä, ei muuta kun kaventamaan. Itse tein tässä kohtaa ensin liian pitkän, mutta onneksi muutama kerros on helppo purkaa :P 

Ohjehan on seiskaveikalle ja sillä levennetään 73 silmukkaan > koko n. 39 (riippuu myös pituudesta). Isoveikalla levensin 63 silmukkaan ja tällä paksulla langalla 43 silmukkaan. Tällä hetkellä teen tuplaseiskaveikalla ja levensin myös 43 silmukkaan. 

Kun oppii nuo mitat niin voi tehdä mistä vaan langasta, millä vaan puikoilla. 

Ps. seuraavat on yksiväriset!! :DLinkin ohjeeseen ja vinkkejä perusnessukkaiden tekemiseen löydät tuolta: 

Näihin tossuihin tein tuon kärjen siis samalla lailla kuin ohjeessa, mutta sivuja varten nostin silmukoita lähes ylös asti reunasta > korkeampi reuna. Kun olin tehnyt tossun sivut ja takakavennuksen, nostin silmukat koko reunan ympäriltä ja neuloin ylöspäin 1 oikein, 1 nurin kunnes varsi oli mielestäni riittävän pitkä. Tällainen kokeilupari tuli, tasan eriväriset kun en taaskaan tasannut keriä kun aloitin. Meillä on vieläkin muotia nämä eriparisukat ja tossut (ei sentään vielä kengät :D)Ihan hauskan vekkulit tossukat sekä nopeat tehdä. 


Joulun ja uudenvuoden aika oli tunnelmallista...

Oltiin tietysti mummin ja vaarin luona joulun aikaan sekä vielä uutena vuotenakin. Ihanaa yhdessäoloa ja touhuamista. Isomummin luona käytiin tottakai <3 

Mummin kanssa tehtiin käsitöitä kilpaa :D 
 

TASAPAINO

Ei liikaa eikä liian vähän
vaan kaikkea hyvää 
juuri sopivassa suhteessa. 
Sen verran
kuin tarvitsemme 
hyvään elämään. 

-Pirjo Levo- 


Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle! 
Tuokoon uusi vuosi juuri sen, mitä tarvitset <3 
12 kommenttia:

 1. Jopas oli kivat tossukat, melkeinpä aamutossut, pakkaskelille varsin oivalliset ja nuo varrelliset varmaan pysyvätkin jalassa paremmin!

  Voi Teidän mummia, ihan uskomatonta kuinka hän näkee ja jaksaa vielä tehdä käsitöitä, iloita käsitöiden teosta, se on upea asia!

  Oikein hyvää alkanutta vuotta Sinulle ja perheellesi! Siperialainen on nyt ilmanala mutta pian aurinko lämmittää ja sulattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila!

   Aurinkoisia pakkaspäiviä sinnekin! <3

   Poista
 2. Wau, hienot varrelliset nessukat:-)

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköiset nuo nessukkaat. Kiva lanka 😄.

  VastaaPoista
 4. Lämpimiltä näyttävät nuo ihanat nessukat.
  Oikein onnellista uutta vuotta siulle ja rakkaillesi

  VastaaPoista
 5. kauniit nuo nessukkaat ja nythän ne lämmittävät jalkoja

  VastaaPoista
 6. Hei, tässäpä oivallinen malli ja ohjeistus minun seuraaville villa sukille. Kiitos.

  VastaaPoista
 7. Oioi, kuinka ihanat nessukkaat ♥

  VastaaPoista
 8. Oi, varrelliset ovat minun makuuni!

  VastaaPoista
 9. Oivasti keksitty tuo varsi näihin! Ei olis tullut itselle mieleen, vaikka toki en ole saanut edes ekaa Nessukka-paria tehtyä vieläkään...

  Iloista ja onnellista tätä vuotta!

  VastaaPoista
 10. Kaikille kiitokset kommenteista! <3 :) <3 :)

  VastaaPoista