sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Helvetistä itään-reitilläTänään lähdettiin likkojen kesken metsäretkelle Helvetinkolulle.

Vähän arvelutti, koska luvattiin aurinkoista, mutta sadettakin, mutta rohkeasti lähdettiin kuitenkin :)


Kumpaakin saatiin, mitä oli luvattu. Aurinko paistoi onneksi ison osan aikaa, mutta vähän ripsottelikin aina välillä. Kotipihalle kun päästiin takaisin n. kolmen tunnin päästä niin satoi rakeita oikein kunnolla! Oikein vaihteleva sää taas tänään :)


Niin kaunis paikka! Suosittelen käymään, ellei kovin kaukana ole. 


Me nautittiin jo kävelymatkasta. Pari kilometriä on porteilta sinne kolulle, näköalapaikalle ja grillauspaikalle. Monen monta kuvaa tuli otettua - jokaisella kamera/kännykkä täynnä luontokuvia :D


Ensin ihailemaan upeita maisemia. Ihana aurinko paisteli onneksi tässä vaiheessa.


Koirista pääsi mukaan tällä kertaa vaan Hemuli. Uno reppana joutui jäämään kotiin kun on sellainen hösöttäjä. Seuraavalla kerralla täytyy sitten ottaa herra hosujakin matkaan mukaan :)


Hemu on aina tohkeissaan tuolla, muistaa ehkä, että tästä mennään todennäköisesti paistamaan makkaraa... :D


Tytöt meni kolun pohjaa alas, ja minä Hemun kanssa rappusia pitkin. Kolua pitkin laskeutuminen tai ylös kiipeäminen on oikea seikkailu. Vaikka kuvissa näyttää aika "iisiltä" on se todellisuudessa aika jyrkkä ja paljon isoja kiviä ja kiviröykkiöitä, joiden yli kiipeäminen ei käy ihan helposti. 


Piiitkät portaat vie alas Helvetinjärven rannalle. 


Kun oli eväät syöty -aika pikaisesti kun vettä ripotteli niskaan - lähdettiin takaisin ylöspäin. Minä koiran kanssa rappusia ja tytöt kolua pitkin. Nuo innostuivat niin kovasti kiipeämään siellä, että kävivät vielä ylimääräisen kierroksen ja kiipesivät vielä kerran kolun ylös :)


Hemu ihmetteli kun tutut äänet kuului jostain syvältä... 


Ja pienet kuulumiset hyvinvointi-tsemppauksesta. Vapusta huolimatta kolme kiloa on tippunut ensimmäisen viikon aikana ja olo keventynyt huomattavasti. Ensimmäiset kilothan on nesteitä kun aineenvaihdunta vilkastuu, joten ei jatkossa tarvitse ihan näin nopeaa vauhtia odotella :) 

Aloitan aamun pirtelöllä, yleensä mansikoilla/mustikoilla/puolukoilla/karpaloilla/banaanilla/ananaksella... tai jollain muulla hedelmällä/marjalla lisättynä. Tosi namia ja vie nälän pitkäksi aikaa. Sitten korvaan vielä toisen aterian, joko lounaan tai päivällisen. Yksi normaali ateria siis päivässä. Väli- ja iltapalaksi sitten jotain pientä, jos tuntuu, että tarvitsee. 


S-marketista ostin tuollaisen pienen smoothie koneen 15€. Tosi kätevä, saa sen oman annoksen tehtyä pikapikaa siinä. Silloin kun teen yhteisen, isomman satsin, teen sen isolla blenderillä. 

Kyllä se tästä etenee, uskotko! :D


Metsän henki hyvä, 
sulje minut keväiseen syliisi, 
ota suojelukseesi, 
virvoita mieleni kuusten kuiskeessa, 
huminassa hongan jalon. 
Anna sieluuni rauha syvä, 
kunnes taas näen valon. 

- Pirjo Levo-

6 kommenttia:

 1. Upean näköinen paikka tuo Helvetinkolu. En ole koskaan tullut käyneeksi, vaikkei sinne käsittääkseni kauheasti matkaakaan olisi... Vaan tuonne kallion laelle en uskaltaisi, kun kärsin kunnon korkeanpaikankammosta. Huisin näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on ihan turvallinen näköalapaikka kaiteineen rakennettu, ei tarvitse mennä lähellekään :) En kyllä tiedä helpottaako asiaa, mutta voisi olla helpompi kuin kallion reunalta katsella...

   Poista
 2. Näyttää todella hienolta paikalta, on vaan turhan kaukana täältä.

  VastaaPoista
 3. Upea paikka, pitääkin laittaa tuo tutustumis listalle.

  VastaaPoista
 4. Huikea paikka, ihania kuvia olet ottanut ja vähän vatsan pohjassa vipatti korkeat paikat. Kävittekö katsomassa niitä villisikoja, strutseja, highlandereita, lampaita ja kanoja siellä lähellä ravintolaa, meidän piti sinne mennä viime pyhänä mutta muutettiin ajankohta myöhemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vieläkään käyty ihan paikan päällä niitä katsomassa, ihailtiin vaan autosta kun ohi ajettiin. Oli ilmeisesti niin kiva ilma, että tykkäsivät/saivat olla pihalla niin nähtiin tieltä strutsit, villisiat ja mun lempparit Highllanderit. Voi että ne on ihanan näköisiä <3

   Poista