lauantai 2. toukokuuta 2015

Viileä vappu vaatii pipon päähän!


Tämä pipo on ollut valmiina jo vaikka kuinka kauan, mutta jostain syystä en ole saanut sitä kuvailtua. Hetkelliseen virkkausinnostukseen aloitettu nopea työ :)


Lankana tietysti Novitan Raita, koukku 4,5 ja ohje jäi kiinni käteen samalla reissulla kun ostin langankin eli Siwan raita-lanka tarjouksesta. Siellä oli Novitan ohjelappunen vieressä, jossa oli tämän pipon ohje. Todella helppo ja nopea virkata. Löytyi muuten vielä viime viikollakin se ohje ainakin... Ylöjärven? Siwasta, josta ostin yhden kerän tätä samaa lankaa :)  


Netistä en tätä ohjetta löytänyt, joten en sitä tässä voi julkaista. Löysin kuitenkin Novitan ohjeen, joka on hyvin lähellä tätä mallia, se on tehty ainoastaan kuuden pylvään ryhmissä kun tämä viiden. 

Se löytyy tuolta: Pikkuneiti mallina vaihteeksi. Äipän aivan liian isot muovikengät jalassa... Pikkusen äitiä alkoi pelottamaan kun neiti tasapainotteli märällä puulla isoilla kengillä :D Malli on myös tuosta kuvasta pääteltävissä aika helposti. Ensimmäiset ketjusilmukat kannattaa virkata reilusti isommalla koukulla ja sitten jatkaa pienemmällä. Näin reuna ei jää kiristämään. Tässä  neidin pipossa aloitussilmukoita on n. 80, ohjeessa taisi olla 96 (tehty pienemmällä koukulla). 


Lopussa en noudattanut ohjetta vaan päästelin menemään 10 pylväskerrosta ilman kavennuksia, sitten tein neljällä pylväällä viiden sijaan kerroksen, sitten kolmella pylväällä pari kerrosta, vielä pari kerrosta kahdella ja sitten vedin langan läpi. Ihan hyvin minusta olisi voinut myös  tehdä loppuun asti viidellä pylväällä ja kuroa vaan sitten silmukat ilman kaventamatta. 

Viimeiseksi reunaan yksi kerros toisin päin. 


Toivottavasti kaikilla teillä on ollut hauska vappu! 

Meillä oikea vappuyllätys odotti kotona kun tultiin tänään mummin ja papan luota. Oltiin poissa noin pari tuntia...


Olin edellisenä keskiviikkona taas ostanut lähituottajalta kolme kennoa kananmunia eli 3 x 30 munaa. No, ensimmäinen kenno oli jo saatu tyhjennettyä, mutta kaksi odotti päällekkäin pöydällä, että simat tulee juotua ja jääkaappiin tulee tilaa. 


Kun tultiin kotiin, vain YKSI kennollinen munia oli enää pöydällä, mutta lattialla olevat n. neljän munan kuoret viittasivät kyllä mihin ne olivat menneet!

Nämä rontit olivat siis pistelleet poskeensa yli 10 raakaa kananmunaa per pää!! Voitteko kuvitella? :O 

Ilme on vähän sellainen, että "me ollaan isoja miehiä, mitäs annoit pelkkiä nappuloita aamulla!!" :D


Voi äiti!! Mitäköhän ronttien vatsa mahtaa tykätä moisesta ruokavalion muutoksesta taas kerran...?? :P

Nätisti olivat lattian putsanneet, voin vaan kuvitella minkä näköinen se on ollut kun koko levyllinen on sinne tiputettu! Ja miettikääpä miten taitavaa, että toinen kenno oli ikään kuin koskemattomana edelleen siinä pöydällä! :D 


1 kommentti:

  1. Ompa hauskannäköinen pipo, sopii hyvin vappuun.
    Vai kananmunia ovat mokomat ryövänneet, toivottavasti ei tullut vatsavaivoja.

    VastaaPoista