maanantai 20. helmikuuta 2017

Rakish - virkattu huivi


Rakish - virkattu huivi

Olin ostamassa lankoja ystävänpäiväsukkiin niin käteen tarttui myös - varmaankin värin takia - pari tällaista Kaupunkilankaa.

Itse asiassa meinasin tehdä tästä ihanan pehmeästä langasta taas kerran yhden pöllön tulevia lahjomisia varten, mutta kun tuli tilanne, että kesken oli ainoastaan pari kirjoneuletta, teki mieli tehdä joku huivi. Joku kevyt ja helppo, koska koukuttelu vaan on joskus niin rentouttavaa ja kivaa :)


Käytin isoa koukkua (7) ja huivi valmistui todella nopeasti. Käytin molemmat kerät á 100g, jäljelle jäi vain muutama metri. Vähän enemmän olisin voinut jättää hapsuihin lankaa, että olisi  tullut paksummat hapsut. Mutta olkoon noin. 

Tyky-päivänä innostuin iltasella sitä koukuttelemaan niin, että lopettelin sen puolenyön jälkeen valmiina :D


Nimen Rakish se sai koska on niin rennon rempseä :) 


Ohje: 

*  Virkkaa kuusi ketjusilmukkaa ja yhdistä ympyräksi. 

*  Virkkaa ympyrään kaksi ketjusilmukkaa ensimmäiseksi pylvääksi ja sen jälkeen kolme tavallista pylvästä. Väliin kolme ketjusilmukkaa ja lopuksi neljä pylvästä. Ks. kuva alla. 

Virkkauksen perussilmukat - ohje


* Virkkaa neljä ketjusilmukkaa ensimmäiseksi pitkäksi pylvääksi ja sen jälkeen toinen pitkäpylväs edellisen kerroksen 1. ja 2. pylvään väliin. 


*  Virkkaa väliin yksi ketjusilmukka ja sitten pitkäpylväs 3. ja 4. edellisen kerroksen pylvään väliin. Taas ketjusilmukka väliin, sitten ed. kerroksen kolmeen ketjusilmukkaan: pitkäpylväs, ketjusilmukka väliin, pitkäpylväs, kolme ketjusilmukkaa, pitkäpylväs, ketjusilmukka, pitkäpylväs.

* Yksi ketjusilmukka väliin, pitkäpylväs seuraavien kahden pylvään väliin, ketjusilmukka väliin, pitkäpylväs viimeiseen väliin ja vielä toinen samaan väliin. Toinen kerros on valmis.* Kaksi ketjusilmukkaa. Ensimmäisten kahden pitkänpylvään väliin kaksi tavallista pylvästä, seuraaviin väleihin kaksi pylvästä kunnes tullaan keskikohtaan, missä kolme ketjusilmukkaa. Siihen kaksi pylvästä, kolme ketjusilmukkaa, kaksi pylvästä. Ja toiselle puolelle myös kaksi pylvästä jokaiseen väliin, viimeiseen kolme. 
Kolmas kerros on valmis. *  Seuraava kerros on taas pitkienpylväiden kerros. Jokaisen pylvään väliin tulee yksi ketjusilmukka. Ensimmäiseen väliin tulee kaksi pitkää pylvästä, joiden väliin ketjusilmukka, muuten jokatoisen pylvään väliin pitkäpylväs, paitsi keskellä kolmeen ketjusilmukkaan kaksi pitkääpylvästä, kolme ketjusilmukkaa, kaksi pitkääpylvästä. Toinen puoli samalla lailla, joka toiseen väliin pitkäpylväs + ketjusilmukka, paitsi viimeiseen kaksi pitkääpylvästä, joiden väliin ketjusilmukka. * Ja näin jatketaan, vuorotellen pylväitä ja pitkiä pylväitä.
Alakuvassa seuraava pylväskerros. Ensimmäisessä välissä kaksi ketjusilmukkaa + kaksi pylvästä, muissa väleissä kaksi pylvästä. keskikohdassa kaksi pylvästä, kolme ketjusilmukkaa, kaksi pylvästä. Ja toisella puolella myös jokaiseen väliin kaksi pylvästä, paitsi viimeiseen kolme. * Pitkien pylväiden kerros


* Tavallisten pylväiden kerros. 


Ja näin jatketaan kunnes tuntuu siltä, että huivi on sopivan kokoinen. Voi tehdä tosi pienen päähuivin tai tosi ison hartiahuivin. Loppuun hapsut tai sitten ei :)

Lankana voi käyttää ihan mitä tahansa. Tuossa ohjeen kuvissa on suunnilleen Nallen vahvuinen lanka ja kutosen koukku. 


Ja vielä virkkausohje merkeillä, jos joku saa tästä paremmin selvää. Toivottavasti saa kun on käsin tehty :)


Tämä oli hauska välipala! 

Tykypäivän lomassa oli mukava välillä koukutella :)


Näitähän voisi helposti tehdä kaksi ja liittää 
yhteen ponchoksi... hmm...Ihania keväänmerkkejä on ollut jo näkyvillä. Kyllä se sieltä tulee! Aurinkoisia ja keväisiä päiviä sinulle <3


Ei voi tietää, mistä oman elämän hiilestä
paljastuukin sisältä timantti 
ellei ota turhan hiomisen riskiä

Kesken
Elina Salminen


11 kommenttia:

 1. Kiitos taas kivasta ja hyvästä ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://aarreaukusti.blogspot.com/2019/02/virkattu-kolmiohuivi-kaupunkilangasta.html?m=1

   Nyt on huivi tehty tällä ohjeella. Linkki tänne myös blogissani. Kiitokset 💖

   Poista
 2. Kiva huivi, kiitos ohjeesta! Tallensin sen odottamaan to-do-listalle. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos selkeästä ohjeesta! Aloitan virkkaamisen täällä Turkin auringossa��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos :) <3

   Ehkä olet jo palannut Turkin auringosta kun vastausvauhtini on näin onnetonta... :/ Yritän tsempata!

   Poista
 4. Uusi yritys.. ☺ Kiitos kivasta ohjeesta, joka etenee myös kaltaisellani aloittelevalla virkkaajalla. ❤

  VastaaPoista
 5. Tosi selkeä ohje aloittelijalle, tämän kauniin huivin tehtyäni aion jatkaa harrastusta. Kiitos rennosta ja helposta ohjeesta!

  VastaaPoista