keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Täysin viljaton mutakakku


Bongasin täysin viljattoman mutakakun ohjeen Värikästä Elämää-blogista. Ihmettelin, että miten voi olla, ei ollenkaan minkäänlaisia jauhoja!?


Olihan se kokeiltava. Vanhin neideistä toimi taas kokkina.

Simppelit kolme raaka-ainetta:

Suklaata 200g
Voita 200g
Munia 6 kpl

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin ja vatkaa. Kaada suklaa-voi keltuaisvaahtoon ja lisää mukaan 1/3 valkuaisvaahtoa. Vatkaa kevyesti. Lisää loputkin valkuaiset ja kääntele kevyesti sekaisin. 

Sitten vaan vuokaan ja 175 astetta n. 20 min. 

Paula oli tuolla käyttänyt Brunbergin tummaa suklaata, mutta meidän isukki toi kaupasta Fazerin uutta tummaa suklaata. Se on aika paljon tujumpaa kuin tuo Brunberg, taitaa olla 70%, mutta mikä vaan suklaa käy. Itse olen jo niin tottunut tummaan suklaaseen, että menee tuo 70% ihan hyvin, mutta lapset tarvitsivat vähän hunajaa makeuttaakseen. Ensi kerralla kuitenkin ehkä vähän vaaleampaa tai sitten vähän vaikka Steviaa makeuttamaan.

Lisäksi käytettiin vähän liian pientä irtopohjavuokaa (20cm), joten jäi keskeltä vähän suklaiseksi. 


Mutta aivan loistava lopputulos! Ja superhelppo ja -nopea ohje, kiitos sinne Värikkään elämän Paulalle :) Kaikille karppaajille, keliaakikoille tai muuten vaan viljoja välttäville hyvä vaihtoehto. 


Makoisaa joulunodotusta Sinulle! <34 kommenttia:

 1. Ai ihanaa, itsellä on ollut vasta projektin tasolla tuo korkeampaan vuokaan siirtyminen, mutta tuo suklaisuus on ollut tuossa matalassakin vuoassa, jos pistää syöden ihan hetken päästä. ;) Kiitos vaan linkkauksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä sellainen ohje, että pakko kokeilla! Oletteko testanneet säilyvyyttä, että säilyykö jääkaapissa muutaman päivän vai kärsiikö maku tai koostumus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, meillä ei kyllä säily yhtäkään päivää kun syödään pois jo illassa :D

   Eli ei ole testattu :P

   Poista