lauantai 17. marraskuuta 2012

Tossut Purosta
Ihanan pehmeä Novitan Puro kääntyi Eila-mummun tossuiksi. Purossa ihaninta on värien vaihtelu, tulee silmiähivelevää jälkeä.

Käytössä oli puikot nro 5 ja aloituksessa 5 x 12 silmukkaa = 60 yhteensä. Nämä on tarkoitettu tuollaiselle 37 numeroiselle jalalle, tosin joustavat niin hyvin, että kuvissa ovat 39 numeroisessa jalassa.

Muuten ohjeen mukaan. Se löytyy täältä!

Värejä ei saa helposti sattumaan kohdalleen, enkä jaksanut niistä murhetta ottaakaan. Eikös ihan mukavasti mene värit vaikkei ihan samanlaiset tossut olekaan? :)

11 kommenttia:

 1. Aivan ihanat tossut! Ja nuo värit!

  VastaaPoista
 2. Tuosta samasta langasta on se mun villatakkikin tehty :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, toi on kyllä herkullinen väri. Sä voisit laittaa mulle kuvan siitä? Olis kiva nähdä :)

   Poista
 3. Tosi nätti näkönen tossun.....!!! minkä kokosille ku tekee lapselle- aikuiselle tollasen tossun nii kuinka paljon silmukkaa tulee???! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämähän ovat siis n. 37 numeroiselle. Jos haluaa esim numeron tai pari pienemmät muuta muutosta ei tarvitse tehdä kuin huomioida pituudessa.

   Sivuilla on paljon erilaisia malleja tästä Eila-mummun tossusta, vauvasta vaariin melkeinpä :) Selaa linkkejä. Ja lanka sekä käsiala tietysti vaikuttaa paljon, joten kokeilemalla selviää paljon.

   Aurinkoista syksyä,

   Poista
 4. Hei! Haluaisin kysyä et oletko kavettanu ja sit päätteet??? ku kutoin vain suoran kulmia.... vai pitääkö mun vähän kaventaa ja sit päätteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kaventanut yhtään vaan suoraan vedän langan läpi silmukoista ja vedän kärjen yhteen.

   Poista
 5. Hei,

  Muistatko, minkä verran Puro-lankaa kului noihin tossuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... pari kerää kannattaa varata. Tarkalleen en osaa sanoa, pahoittelen. Täytyisi oppia punnitsemaan tekeleet :) Mutta, tuo kun on "tuplavahvuista" niin siihen menee lankaa vähän enemmän kuin ajattelisi.

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! <3 Nopeat sormeni taas näppäilivät mitä sattuu ja poistin viestin... :/

   Poista