tiistai 20. marraskuuta 2012

Vauvan töppöset <3
En pystynyt olemaan. Ne huutelivat sieltä niin, että oli pakko tehdä ne loppuun heti. Vaikka kello juoksee vaikka mitä ja huomenna on aamuvuoro, kääk! Mutta nyt on hyvä olo, kun sai neuloosia "hoidettua" muutaman hetken tässä iltavuoron jälkeen, kohta uni maistuu hyvältä. 

Näistä tuli siis tällaiset pidempi vartiset tossukat kuin aikaisemmin olen tehnyt. Pysyy paremmin pienen jalassa ja ovat lämpimät. Kuvat ovat surkeita, toivottavasti jotain selvää saa, valot näin yöaikaan ei oikein suosi kuvaamista. Mutta kun ei voi odottaa huomiseen! :) 


*  *  *
Lankana Novitan Puro, puikot 4 pyöröt (pitkillä helpompaa setviä lankoja!) 
Puron värit vaihtuu niin, ettei tossukoiden värit oikein satu kohdalleen, mutta itse en tuosta välitä :)  

Ota kaksi kerää lankaa . Neulotaan  siis a i n a  o i k e a a koko ajan.


Luo 65 silmukkaa.

5 oik, langanvaihto

5 oik , langanvaihto

5 oik , langanvaihto
  5 oik, langanvaihto...Ja niin edelleen kerros loppuun.Käännä työ. 


Huomaa  k i e r t ä ä  langat päässä niin, että viimeiseenkin ruutuun tulee taakse lanka!!!

Nurja puoli siis neulotaan myös  o i k e a a samaan tyyliin. 

Tärkeää on muistaa kuljettaa lankaa koko ajan  n u r j a l l a puolella!! 

Neulo 11 kerrosta, jonka jälkeen päättele molemmin puolin 3 raitaa x 5 silmukkaa = 15 silmukkaa. Katkaise lanka päässä ja aloita uudelleen keskeltä samalla tavalla. (Päätellä voi esim näin, käspaikan ohjeella.)

Neulo 8 kerrosta ja vedä sitten lanka kaikkien silmukoiden läpi ja vedä kärki yhteen. (Eli kudo oikein ensimmäinen silmukka ja nosta se sitten vasemmalle puikolle. Nosta sitten vasemman puoleiset silmukat yksi kerrallaan siirretyn silmukan yli.)

Sen jälkeen käännä tossu nurinpäin, ompele takasauma kiinni, samoin kärjestä jalkapöydän päälle. Sitten käännä tossu oikein päin.  

Sitten tee tupsut. Tässä tupsun tekoon perusohje Ullaneuleen sivuilta. (Itse laiskana en jaksa tehdä pahvirinkuloita vaan kieritän lankaa sormien ympäri "riittävästi" ja sitten sidon langan koko paketin ympäri tiukasti (sormien välistä) ja leikkaan päät. Tupsu on valmis :) )

Sitten tupsu neulalla ommellen t i u k a s t i  kiinni. Pikkuisesta on nimittäin I H A N A A repiä tupsusta :) 
Karhulainen saa jälleen avustaa kuvauksissa :)


Jippiiiiii!! ; )

3 kommenttia:

 1. minkä kokonen tuon tossun on??? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan pienelle, tarkkaa kokoa en osaa sanoa. On ollut pikku käyttäjällä jo aika kauan käytössä. Arvioisin pohjan pituudeksi 10cm? Siihen voi helposti vaikuttaa työn edetessä, jatkaa vaan vähän pidempään ennen kuin päättelee.

   Vähän isommat saa kun vaihtaa puikot isommiksi ja vielä isommat kun lisää yhden raidan vaikka pohjaan (eli 5 silmukkaa).

   Toivottavasti tästä oli apua :)

   Poista
 2. Ok..kiitos tiedosta.... :)

  VastaaPoista