lauantai 13. lokakuuta 2012

Perheemme koiratHemuli, Samojedinkoira, "Damirazin Helmenkalastaja" 
s. 22.7.2005

Samojedi on hyvin seurallinen koira ja sillä on voimakas tarve kuulua johonkin. Sen on siis saatava viettää aikaa oman perheensä kanssa, tarhakoirana siitä tulee hyvin onneton. Kuten Hemulikin on, Samojedit ovat ystävällisiä, uteliaita, energisiä, joskus varsin päättäväisiä :) Ne pysyvät yleensä leikkisinä koko ikänsä eikä pilke silmäkulmasta sammu. Samojedit rakastavat lapsia ja soveltuvat erinomaisesti lapsiperheen koiraksi. Lisää sammareista voi lukea Samojediyhdistyksen sivuilta. Uno, Cockerspanieli, "Pretty Flower's Hot Gossip"
s. 7.2.2008

Uno on tyypillinen Cockerspanieli; avoin, vilkas, ystävällinen ja ihmisrakas - siis seurakoira vailla vertaa. Cockeri on helposti koulutettava, fyysisesti kestävä ja energinen koira. Sen kanssa voi esimerkiksi harrastaa tokoa tai agilitya, jäljestää tai metsästää. Cockeri on myös hurmaava ja tyylikäs näyttelykoira. Erinomaisen hajuaistinsa vuoksi Cockereita on koulutettu myös haavoittuneen hirven jäljestykseen, rauniokoiraksi ja tullille huumekoiraksi. Myös "kanttarellien metsästys" on cockerille helppoa, kunhan se tajuaa idean. Koulutuksen vaiva palkitaan tässä tapauksessa omistajalle herkullisina nautiskeluhetkinä :) 

Lisää Cockerista voi lukea Spanieliliiton sivuilta. 
Kaverit <3 "Eläinlääkärinä toimiessani minut kutsuttiin kerran tutkimaan erästä irlanninsusikoiraa.


Koiran omistajapariskunta ja heidän 6-vuotias poikansa, olivat kaikki hyvin kiintyneitä lemmikkiinsä. Tutkittuani koiran totesin, että se oli kuolemassa syöpään. Kerroin perheelle, että en voinut tarjota tälle rakastetulle koiralle muuta kuin eutanasian. Koira voitaisiin saattaa viimeiselle matkalleen heillä kotona, turvallisesti, omien ihmisten ympäröimänä.

Kun menin nukuttamaan koiraa, tunsin tutun kuristavan tunteen. Poika vaikutti rauhalliselta silittäessään vanhaa koiraa viimeistä kertaa. Muutamassa minuutissa koiravanhus nukahti rauhallisesti viimeiseen uneen. Istuimme hetken yhdessä puhellen siitä surullisesta tosiasiasta, että eläimet elävät paljon lyhyemmän ajan kuin ihmiset.

Silloin poika sanoi: "Minä tiedän miksi". Yllättyneinä me kaikki jäimme kuuntelemaan. Se, mitä hän sanoi seuraavaksi, hätkähdytti minua. En ollut koskaan kuullut yhtä lohduttavaa selitystä. Poika jatkoi:

"Ihmiset syntyvät siksi, että he oppisivat, miten eletään hyvä elämä. Että rakastetaan ja ollaan kilttejä toisille. Mutta koiratpa osaavat jo tämän. Siksi niiden ei tarvitse elää niin pitkään."


(Kopioitu Positiivareilta)Roope, Saksanpaimenkoira/Samojedi/Collie
Roope eli 12-vuotiaaksi, uskomattoman ihana luonne <3

Luulin koko lapsuuteni ja nuoruuteni, etten koskaan voisi ottaa koiraa, koska olin allerginen. Tavattuani nykyisen mieheni huomasinkin yllättäen, että siedätyin aika nopeasti hänen koiralleen (Vikille, joka oli Saksanpaimenkoira/Samojedi/Ibizan Podenco). Siitä alkoi haaveilu omasta koirasta ja hainkin Roopen, ihanan palleron pian kotiin. Allergiaa oli alkuun jonkin verran, mutta pian se hellitti. Se ei ollut yhtään mitään sen rinnalla, että sain halia ja paijailla omaa karvakamuani.

Roopen kanssa elettiin hetki kahdestaan, sitten neljän perheenä, mieheni ja minä ja koirat, ja pianhan meitä olikin sitten jo viisi :) Roope ja Viki ottivat vauvan hyvin vastaan, kuten seuraavatkin kolme pienokaista. Pienet saivat ihmetellä korvia ja karvoja, kiipeillä ja halailla ihan niin paljon kun halusivat. Pienen pusun antoivat ja jos halusivat omaa rauhaa, siirtyivät muualle. 


Roope<3

Aivan taivaan tällä laidalla 
on paikka nimeltä Sateenkaarisilta. 
Sinä olet mennyt Sateenkaarisillalle. 
Siellä on sinulle rakas ystäväni niittyjä ja kukkuloita, 
joilla voit juosta ja leikkiä yhdessä muiden kanssa. 
Ruokaa, vettä ja auringonpaistetta on yllin kyllin ja
kaikki on lämmintä ja mukavaa. 
Kaikki eläimet, jotka ovat olleet sairaita ja vanhoja,
saavat siellä takaisin terveytensä ja elinvoimansa; 
loukkaantuneet ja vammautuneet parantuvat
ja tulevat jälleen vahvoiksi, 
juuri sellaisiksi kuin ne ovat muistoissamme
ja unelmissamme menneistä päivistä ja ajoista. 

Olet siellä onnellinen ja tyytyväinen.
Juoksentelet ja leikit yhdessä muiden kanssa. 
Tulee päivä, jona saatat yhtäkkiä pysähtyä
katsomaan kaukaisuuteen. 
Kirkkaat silmäsi ovat jännittyneen tarkkaavaiset;
 innokas ruumiisi värisee. 
Alat juosta pois ryhmän luota lentäen
yhä nopeammin yli vihreän ruohon. 
Olet havainnut minut, 
ja kun me vihdoin tapaamme taas, 
pysyttelemme yhdessä riemukkaina jälleennäkemisestä
emmekä koskaan eroa. 
Iloiset suudelmat satavat kasvoilleni,
hyväilen taas rakasta päätä ja katson taas kerran
luottavaisiin silmiisi,
jotka niin kauan olivat poissa elämästäni, 
... mutteivät koskaan poissa sydämestäni. 
Sitten me ylitämme Sateenkaarisillan yhdessä. 

-tuntematon-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti