perjantai 25. tammikuuta 2013

Tunnustus ja töppöset


Oi, mun ensimmäinen tunnustus <3 Kiitos Katjainkeri <3

Käykääpäs muutkin kyläilemässä myös tuolla maallamelkeinkaupungissa-blogissa

Kaikki neljä kuukautta on nyt tätä blogia rustattu ja neulomuksia esitelty. Mää kyllä tykkään 
kovasti, joten jatkoa on luvassa :) 

* * *

Nyt on alkanut sitten se työssäoppiminen tuolla osastolla. Eilen oli eka päivä ja vuoron jälkeen olin taas ihan puhki poikki. Jotenkin alku on väsyttävää ennen kuin tottuu siihen vauhtiin ja siihen, että aivot käy koko ajan ylikierroksilla. Savu vaan nousee kun yrittää sisäistää uutta asiaa :)Jotain kuitenkin tässä valmistuu sivussa, jotain pientä. Onneksi äippäkin on ollut ahkerana ja tehnyt vaikka mitä. Esimerkiksi nämä superkauniit töppöset! Nämähän on ns. perustossut, jotka tehdään näin: 

*  Luo 35 silmukkaa, neulo aina oikein. 

*  Neulo 11 silmukkaa, nosta neulomatta 1 silmukka, neulo 11 silmukkaa, nosta neulomatta 1  silmukka, neulo loput 11 oikein. (nostetut silmukat muodostaa tossun pohjan)

*  Nurjallakin kaikki muut oikein, paitsi nostetut silmukat nurin. 

*  Jatka näin n. 40 edestakaista kerrosta (vertaa jalan kokoon...)

*  Päättele neulomalla 2 yht kaikki silmukat, vedä sitten lanka läpi. 

*  Vedä kärki tiukalle, ompele jalan päältä sauma kiinni, samoin kantapään takaa. Tee tupsu. 


TOSIN, äippä on näissä töppösissä lisännyt molempiin reunoihin 5 silmukkaa (alkuun 45 silmukkaa, jako 16, 1 nostaen, 11, 1 nostaen, 16) ja kaventanut ne sitten ennen jalkapöydän osaa pois. Näin tossut ovat saaneet pienen varren. Lisäksi hän on virkannut varteen kauniin reunan.12 kommenttia:

 1. Ihana blogi sulla!! Paljon kaikenlaista kivaa olet tehnyt!!

  VastaaPoista
 2. voihan nenä miten kauniit tossut,kerrassaan upeat.

  VastaaPoista
 3. Kauniit tossut saivat heti aivonystyrät liikkeelle. Luin ohjeen, vaan tekemällä sen vasta ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, mukava nähdä minkälaiset tossut teet :)

   Poista
 4. Sinun blogissasi on todella ihania neuleita ja hyviä ohjeita tossuihin ym. Olen tehnyt ohjeistasi ja vinkeistäsi saamia tuotteita. Nuo viimeiset äitisi tekemät tossut ovat työn alla. Sukkia on jo blogissani ja yhdet paksut tossut on jo myös loppusuoralla tekoa. Muutenkin käyn päivittäin kurkkaamassa blogiasi. Olen myös laittanut blogisi kun olen ohjeitasi tai vinkkejäsi käyttänyt. KIITOS!!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit ja ihanan väriset tossut!

  VastaaPoista
 6. Hei, löysin äsken blogisi ja ihastuin näihin tossuihin. Ajattelin tehdä ne ystävälleni. Minkä paksuinen lanka ja puikot sopivat ohjeeseesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Näissä on käytetty n. seiskaveikan paksuista lankaa ja 3,5-4 puikkoja. Samaa ohjetta voi soveltaa mille tahansa langalle. Jos katsot TOSSUT/Ohjeet tuolta linkistä, niin neljät alimmaiset (paitsi vauvan tennarit), on tehty tällä ohjeella: http://arkimamma.blogspot.fi/2014/01/kuvat-ja-ohjeet-tossuihin.html

   Poista
 7. Aivan ihanat tossut! Ajattelin tehdä jotain saman tyylistä lahjaksi ystävälle. Haluaisin tossuun nimenomaan röyhelöisen virkatun reunuksen, mutta valitettavasti omat virkkuu taidot ei tuohon ihan riitä. Pystytkö antamaan jotain "perusohjetta" tai muuta vinkkiä miten tuollaista röyhelöä saisi aikaiseksi? Virkkuukoukku kyllä löytyy ja ihan perusvirkkaustaidotkin jossain muistin kätkössä piileksii.Kiitos!

  VastaaPoista