torstai 16. kesäkuuta 2016

Virkattu palapeitto arvotaan


Vaikka niin mielelläni ottaisin tästä kunnian niin tämä komeus ei ole minun tekemäni. Tämä virkattu palapeitto liittyy olennaisesti kesäteatteriin parillakin tavalla. Peiton on ensinnäkin virkannut näyttelijäkonkari Maija, joka tällä kertaa ei lähtenyt mukaan Eemeliin - ehkä parin edellisvuoden todella vaativan roolin takia - mutta kertoi, että halusi silti osallistua jollain tavalla. Ja onkin keksinyt hienon ja käsityöimmeiselle varsin sopivan tavan!


Maija on tehnyt ikänsä käsitöitä. Äimistyin täysin kun Maija kertoi, että on jo 16-vuotiaana tehnyt mm. kirjoneulepuseron! Kyseinen villapaita oli vielä kaiken lisäksi muutama vuosi sitten Myrskyluodon Maija-näytelmässä, ja todella hyväkuntoinen edelleen! (Sen lisäksi, että on hyvin tehty, tulee mieleen, että langanlaatu on nykyään varmaankin vähän erilaista..?)


Juu, kyseessä on siis pesunkestävä käsityöläinen. Aikaisemmin olen saanut esitellä mm. upeat verhot: Ja totta tosiaan, tämän peiton voi kuka tahansa voittaa omakseen, koska Maija on päättänyt lahjoittaa peiton teatteriyhdistykselle, joka arpoo peiton jollekin teatterivieraista! 

Esityksissä arvontaan/kyselyyn osallistujista arvotaan peiton saaja. Peitto on virkattu Novitan 7-veikasta ja sitä varten on ostettu 7 kerää punaista, jolla on yhdistetty, ja kahta muuta väriä 5 kerää kumpaakin. Peitto painaa 2140g, joten n. pari kerää jäi Maijalle vielä vaikka sukkia varten :D


Kaunis malli on kirjasta 200 virkattua palaa.

Tuolla kirjasta arvostelu: 

http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/200-virkattua-ruutua/

"Tämä taitaa olla toistaiseksi paras löytämäni virkkausmalleja sisältävä kirja... "


***

Pajuneliön ohje löytyi myös kuvien kera mm. Annelin aarteet-blogista: Kyllä on ollut hauskaa ja antoisaa olla seuraamassa näytelmän kehittymistä. Esityksestä tulee todella hauska, voin luvata sen helposti! :D 


Nyt kalenteri esiin ja heinäkuulle merkintä:
 "Ruoveden reissu, Vaahteramäen Eemeli"

Käy kurkkaamassa sopiva päivä ja tilaa vaikka liput jo valmiiksi tuolta: Metkuilija ja ketkuilija
villiviikari velmuilija

Voi juupeli on kehveli
metkujen keksijä Eemeli! 


Tervetuloa Pyynikkilään t. Pikku-Ida <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti