maanantai 30. toukokuuta 2016

Virkattu meikkilaukkuTällaisen pussukan sain aikaiseksi kun teki mieli koukutella : ) 


Ensin ajatuksena oli tehdä iso pöllö lahjaksi jollekin lapselle, mutta kuten monesti käy suunnitelmat muuttuvat matkan varrella ja huomasin pian, että "pöllöstä" tulisi tosi kiva pussukka. Olin kaivannut sellaista entisen käytyä aika kulahtaneeksi. 


Aloitin siis muistaakseni kahdeksalla ketjusilmukalla ja siihen kun koukuttelin riittävästi kiinteitä silmukoita syntyi pohja. Kun jokaiseen kulmaan virkkaa kaksi silmukkaa/silmukka pysyy pohja tasaisena ja kun haluaa, että reuna nousee virkkaa yhden jokaiseen normaalisti. 


Tuo kivannäköinen malli syntyy kun virkkaat alussa kaksi ketjusilmukkaa (jatkossa pylväs), sitten neljä pylvästä (kuvassa on jostain syystä vain kolme...) niin, että vedät vain yhden kerran langan läpi ja jätät silmukan koukulle. Jätä pylväs kesken. Kun koukulla on edellinen pylväs + NELJÄ keskeneräistä pylvästä vedä lanka kerralla kaikkien läpi. Sen jälkeen yksi kiinteä silmukka, jonka jälkeen uudestaan neljä keskeneräistä pylvästä ja lanka kaikkien läpi jne. 


Paksusta langasta tällainen valmistuu nopeasti. Tämä ihana lanka on Turkista tilattua, tuolla siitä lisää, jos kiinnostaa: 


Malli olisi kyllä sopinut NIIN hyvin myöskin pöllöön, eikös?  Se pitäisi kyllä vielä tehdä: ) 


Ja hei TERVETULOA juuri avattuun Ravintola-kahvila Piisiin Ruovedelle ensimmäiseen 

LANKAKAHVILAAN! 

Torstaina 2.6.2016 klo 17.30 

Neulotaan ja virkataan yhdessä. Sukkaa, lapasta, huivia ja muuta, vaihdetaan ideoita ja inspiroidutaan! Tapaamme joka kuukauden ensimmäinen torstai.

Jos käytät Facebookia, tuolta löytyy tapahtumasivu:


Piisin osoite on: Ruovedentie 11, 34600 Ruovesi

Voit ottaa myös minuun yhteyttä blogin yhteydenottolomakkeen kautta. Voidaan vaihtaa sitten numeroita :)


Ajattele suuria, 
mutta nauti pienistä

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, 
mutta jokainen voi tehdä jotakin; 
ja jos jokainen tekee jotakin,
tulee kaikki tehdyksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti