lauantai 8. maaliskuuta 2014

Tässä nämä lapa... siis sukat nyt on :)


Tällaiset niistä lapasista sitten tuli :D 


Eli työkaveri antoi tämän DIAGONAALILAPASTEN ohjeen 
ja yhdessä mietittiin, mitenkäs tuo meneekään. 

Samantyyppinen ohje löytyy vinolapasille, mutta ne aloitetaan ranteesta
 kun taas tuo diagonaalilapasten ohje aloitetaan kärjestä. 


Jotenkin vaan en jaksanut tehdä lapasia kun niitä ei juurikaan tarvitse enää, 
pakkasia eikä luntakaan ole ollut pitkään aikaan :/


Tykkään langasta. Se on mukavan tuntuista kutoa ja väritys on hauska. Tuo on siis sitä Turkista tilattua Ice Yarnin Premier Wool lankaa. 

Magic Loopilla tehty, 100 cm nro 3 pyöröt. 

Ohje

Ensin luodaan pyöröille 23 silmukkaa kahdelle puikolle samalla lailla kuin aloittaisin sukkaa kärjestä. Eli yhteensä 46 silmukkaa. (Tällä silmukkamäärällä, n. seiskaveikan paksuisella langalla ja kolmosen puikoilla tuli n. 34 kokoiset sukat / tulisi lapsen lapaset. Aikuisille laittaisin arviolta 27 silmukkaa/2 puikkoa = 54. )

 Sitten neulotaan yksi kerros pelkkää oikeaa, jonka jälkeen aloitetaan lisäykset ja kavennukset. 

Seuraavalla kierroksella neulotaan yksi oikein, sitten lisätään yksi silmukka puikon reunimmaisen ja sitä seuraavan silmukan välisestä edellisen krs:n silmukkapohjukasta kiertäen. (Tai vaihtoehtoisesti langankierrolla, joka seuraavalla kierroksella neulotaan kiertäen oikein.)

Neulotaan seuraavat 9 silmukkaa. Keskellä nostetaan yksi neulomatta, neulotaan kaksi yhteen ja nostetaan neulomaton silmukka edellisen yli. Näin kaventuu kaksi silmukkaa. 

Neulo 9 silmukkaa. Lisää yksi silmukka puikon reunimmaisen ja sitä seuraavan silmukan välisestä edellisen krs:n silukkapohjukasta kiertäen. Neulo viimeinen silmukka oikein. 

Neulotaan seuraava kerros oikein ilman lisäyksiä/kavennuksiä.

Jatka taas ensimmäisestä lisäys/kavennus-kerroksesta ja jatka vuorotellen lisäys/kavennus kerroksia ja neulo väliin kerros oikeaa. 


Jos teet lapasta, helpoin on tehdä peukalo ilman kiilaa. Eli neulo peukalonkohdan silmukat erivärisellä langanpätkällä (2/3 yhdellä puikolla olevasta silmukkamäärästä).

Ja minä kun tein sukat, tein kantapääksi taas tiimalasin. Se on minusta helpoin kun tekee pyöröillä. Siitä sitten vaan jatkaa vartta niin pitkään kun tahtoo. Lopuksi voisi tehdä resoria, mutta minä lopetin suoraan. Siksi tuo reuna vähän kiertyy.

Tuo pikkuneiti kovasti tykästyi värikkäisiin sukkiin :) 


  Kevät! <3 

Pieni talitintti laulaa:
Talvi väistyy jo! 
Joka päivä lämpimämmin  
paistaa aurinko. 5 kommenttia:

  1. Tosi hauskat sukat, ja oikein keväisissä väreissä!!!

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat, kevään väripilkut

    VastaaPoista
  3. Kivat sukat. Minäkin olen palannut 7-kuukauden tauon jälkeen Blogistaniaan.:) Tervetuloa vierailulle uuteen blogiini "Punaiseen Lankaan!

    VastaaPoista