lauantai 24. syyskuuta 2016

Syksy on täällä


Ihan pian tarvitsee lämmikettä <3

Tässä tuplapaksut hunajakennolapaset eli honeycomb brioche mittens.  
En millään meinannut saada näitä lapasia tänne blogiin, jostain syystä. Mikä lie aivojumi... 

Malli on lapasiin aivan loistava. Vielä kun saisin aikaiseksi version jostain paremmasta langasta, tuo karvainen Joki näyttää näissä vähän valmiiksi epäsiistiltä.

Koska neulos on tuplapaksua, lapaset ovat tukusen pehmeät ja lämpimät. Ei pääse tuuli läpi : ) 


Lankana Novitan Joki ja puikot nro 3. 
Lankaa näihin meni 60g. 

Lasten koko (n. 8-10 vuotiaalle sopivat)

Luo 32 silmukkaa

Neulo 2 oikein 2 nurin niin pitkälti kun tuntuu, että resori on sinusta riittävän pitkä. Itse asiassa mietin, että voisi olla parempi, jos ei tekisi 2o 2n resoria vaan esim. samanlaisen kuin lovikkaissa, eli 1. kerros oikeaa ja muutama kerros nurjaa. 

Ja sitten aloitetaan samalla lailla kuin noissa sukissa tuolla aikaisemmin: 

Aloituskerros: 1 oikein, langankierto, nosta silmukka neulomatta. Toista koko kerros. 

1. kerros Neulo 1. silmukka JA langankierto nurin yhteen, langankierto, nosta silmukka neulomatta. Toista koko kerros

2. kerros   Neulo 2 oikein, nosta langankierto neulomatta.
Neulo tällä kerroksella aina silmukat oikein ja nosta aina langankierto. Toinen silmukka on langankierron "alla", kaiva se esiin ja nosta vasta sitten langankierto neulomatta. Ks. video. 

3. kerros  Langankierto, nosta silmukka neulomatta, neulo seuraava silmukka + langankierto nurin yhteen. 

4. kerros  1 oikein, nosta langankierto neulomatta, *2 oikein, nosta langankierto neulomatta* Toista tähtien väli. 

Käytännössä mallissa on siis vain kaksi kerrosta, joissa vain alku muuttuu joka toisella kerroksella. Kun neulotaan nurjaa, joka toisella kerroksella alkaa "silmukka+langankierto yhteen, langankierto, nosto neulomatta" ja joka toinen kerros "langankierto, nosto neulomatta, silmukka+langankierto yhteen". Näitä toistetaan. 
Ja kun neulotaan oikeaa, samalla lailla joka toinen kerros neulotaan "neulo 1 oikein, nosta langankierto, kaksi oikein, nosta langankierto.." ja joka toinen "neulo 2 oikein, nosta langankierto". 

Jos mietityttää, miten se aukkopeukalo tai kärkikavennus tehtiinkään niin tuolta ohjevideosta voi katsoa mallia: Koitan tehdä tuollaiset "lovikas-hunajakennot" malliksi vielä, kunhan selviän tästä pipohuumasta. Jännä juttu, vielä äsken oli huivihuumaa ja nyt pukkaa pipoja :D 

(Huivejakin on tänne laittamatta pari... ja pipoista tulossa kolmas jo samaa mallia :O)


Olen vähän paitsiossa kotona tämän tietokoneen kanssa. Silloin kun joskus iltaisin olisi aikaa niin yleensä joku muu haluaisi katsoa netistä jotain ja niin se päivittäminen jää. 

Mutta tällaista tämä elämä juuri nyt on. Koskaan ei tiedä milloin se taas heittää häränpyllyä, joten mennään tällä nyt toistaiseksi. Ehkäpä tulee taas päivä, jolloin päivittelen blogia taas joka päivä ja tikuttelen aamusta iltaan :DVähän hirvittää kun kesä vilahti ohi kuin pikajuna. Onneksi aurinko on jaksanut helliä meitä näinä syksyisinäkin päivinä ja maisemat ovat niin kauniin värikkäät. 

Olen ihan villiintynyt ottamaan kuvia täältä maaseudun kauneudesta ja postaamaan niitä sitten instaan. Ihanaa ajatella, että ihmiset ympäri maailmaa näkevät, miten kaunis maa meillä on :)

Onko insta tuttu? Minut löytää sieltä nimellä: 

https://www.instagram.com/arkimamma/Itse saan valtavasti virtaa kuvista - omista ja muiden. Luonnon värit, valo ja kauneus antaa voimaa harmaanakin päivänä <3 Ihmismieli on kuin sateenvarjo - 
se toimii parhaiten avoinna!

-Max Gropius-1 kommentti: