tiistai 6. syyskuuta 2016

Patenttihuivi


Milloinkas se olikaan kun se Rauli kävi kylässä....?

Siis se myräkkä-Rauli.  Taisi olla edellisenä viikonloppuna. Meillä oli kunnon puhuri, puita kaatui ja sähköt oli poissa 18 tuntia. Kynttilänvalossa istuttiin taas hiljaisuudessa, pelattiin ja  kudottiin. Ensin ajattelin kokeilla sitä palmikkopatenttia, mutta pimeydessä oli vähän hankala tehdä palmikkoa, joten luovuin siitä ajatuksesta ja siirryin helppoon ja nopeaan tekniikkaan. Ja patenttiahan tekee siis todella nopeasti. Tuollainen paksu lanka ja isot puikot, äkkiä on valmista. 


Tässä on lankana Novitan puro Takkatuli ja puikot nro 8.

Lankaa löytyi laatikon pohjalta melkein kolme kerää ja kaikki upotin tähän. 140g meni lankaa tarkemmin.

Tämähän on siis saman näköinen molemmilta puolilta.


Vähän pidemmän olisin tehdyt, jos olisi ollut vielä lankaa jäljellä. Noissa kuvissa on vain yhdesta kulmasta kiinni. Tosin juuri sopiva yksinkertaiseksi tuubiksi


Ohje: 

Luo 40 silmukkaa 

1. valmistava kerros  >  *Neulo 1 oikein, langankierto, nosta 1 silmukka neulomatta* Toista tätä koko kerros

Jatkossa: nosta aina ensimmäinen silmukka neulomatta.
Kun ensimmäisen silmukan jälkeen on ns. "tuplasilmukka" eli edellisen kerroksen langankierto ja  nostettu silmukka yhdessä - ne ovat ihan liki, vieri vieressä - *neulo ne oikein yhteen. Sitten langankierto ja yksi silmukka neulomatta*. Toista tätä koko kerros. Viimeinen silmukka aina nurin. 

Kun taas ensimmäisen, nostetun silmukan jälkeen on "yksinäinen" silmukka, tee *ennen sitä langankierto, nosta seuraava silmukka neulomatta ja sitten neulo vierekkäin olevat kaksi silmukkaa oikein yhteen*. Toista tätä taas koko kerros. Ja viimeinen silmukka nurin. 

Käytännössä siis toistat koko ajan sitä samaa. Todella helppoa! 

Jos et saanut tuosta selvää, voit katsoa esim. tuolta alempaa videolta, miltä se näyttää. Samalla voi kokeilla vaikka palmikkoa, jos siltä tuntuu :) 
Tämän voi helposti tehdä myös kaksivärisenä: Kyllä se talvi on tulossa kovaa vauhtia. Tänä aamuna oli pari astetta pakkasta ja auton ikkunat oli jo paksussa jäässä!

Eli puikot viuhumaan, kohta tarvitaan lämmintä päälle :DOdotan syksyn värejä, 
väriloistoa, jonka aurinko kirkastaa. 
Mitä, jos ei olisi syksyä, 
ei talven lumisia maisemia,
ei eloon heräävää luontoa keväällä?
Huomaisiko sitä kesän lämpöä 
ja kauneuttakaan?

Kiitos vuodenajoista! 
7 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Ja vallan vaikuttava tämä sateenkaarikuva, vau.

  VastaaPoista
 2. Puroissa oli niin kauniita värejä. Postauksestasi joulahtikin mieleen, että minullakin on violettisävyistä puroa jossain pussillinen jemmassa. Villatakki oli niistä tarkoitus neuloa.... JOkohan tälle talvelle syntyisi??

  Blogissani olisi sinulle pientä puuhastelua ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi ja tyttö! Tuo patenttineule pitääkin muistaa pitää mielessä:) Blogissani on sulle tunnustus /haaste , jos haluat osallistua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena <3 Kävin poikkeamassa siun luonasi ja osallistun mielelläni :)

   Poista
 4. Kaunis huivi ja jälleen upeat kuvat!
  Muuten sait palkinnon/tunnustuksen, lisäinfoa siitä löydät blogistani täältä: http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2016/09/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista