perjantai 26. syyskuuta 2014

Ohje tuubihuiviin sormivirkatenTuubihuivi on siis tehty Novitan Hileestä, koukulla nro SORMI :)

Noin metrin mittaiseen huiviin meni vajaa pari kerää Hilettä. 


Halusin tuollaisen ilmavan huivin ja näin sormivirkaten siitä tuli juuri passeli. 

OHJE

 • Tee aloitussilmukka. Virkkaa 13 löysää ketjusilmukkaa + 2 silmukkaa ensimmäistä pylvästä varten = 15kjs
 • Tee niin löysiä silmukoita alkuun, että on helppo sormin sieltä koukkia lankaa. Leveyttä voit itse miettiä, haluatko leveämmän tai kapeamman :)  • Koukkaa lanka sormelle, sitten vedä lanka kolmannen silmukan läpi niin, että sormella on 3 silmukkaa > alkuperäinen silmukka, langankierto ja silmukanläpi koukittu lanka. Vedä nyt lanka kahden ensimmäisen läpi, sitten kahden seuraavan läpi = pylväs. Tee näitä normi pylväitä koko kerros.

 • Huom! Koukkaa lanka sormelle ALAKAUTTA! Näin paljon helpompaa. 


 • Tee nyt kaksi ketjusilmukkaa > 1. pylväs. Koukkaa sitten lanka sormelle ja sitten alapuolella olevan pylvään ETUKAUTTA toisen kerran sormelle. Taas on kolme lankaa sormella, vedä lanka läpi ensin kahdesta ja taas kahdesta. Tee näitä pylväitä koko kerros. Lanka koukataan siis pylvään keskeltä, etupuolelta.


Alapuolella kaksi riviä pylväitä.


 • Tee taas kaksi ketjusilmukkaa kerroksen alkuun. Sitten langankierto. Ota nyt lanka edellisen kerroksen pylvään TAKAPUOLELTA. Taas on kolme lankaa sormella, ensin kahden läpi ja sitten kahden. Näitä takapylväitä koko kerros. Tuosta yläkuvasta vähän huonosti näkyy, miten lanka koukataan pylvään takapuolelta. Alla selvennykseksi sama koukulla. 


 • Kun lanka otetaan pylvään etupuolelta syntyy pystyrivejä ja kun takapuolelta syntyy vaakarivejä. Lisäksi työstä tulee paksumpi ja pehmeämpi. (Eli käytännössä lanka tulee aina pylvään samalta puolelta, mutta työtä vaan käännetään).Siinä täytyy olla tarkkana, ettei ota vahingossa edellisen pylväsrivin sijaan vielä alempaa. Täytyy pysyä oikealla rivillä, että tulee suorat rivit :)

Jatka näin vuorotellen koukaten pylväät etukautta  b ja vuorotellen takakautta. Niin pitkään kuin tuntuu hyvältä. Minun huivi on tosiaan n. 50-60cm pitkä kaksinkerroin. Voi jättää roikkumaan tai saa myös kaksinkerroin kaulalle. 


Tämä valmistui sillä aikaa kun katselin Tanssii Tähtien kanssa-ohjelman. Vähän lyhyempi tämä versio kuin tuo ensimmäinen, ei mene kahta kertaa ympäri. Tähän meni kerä Hilettä. 

Mutta helppo ja NOPEA tehdä :)


Koska yövuororytmi on päällä, eikä vielä(kään) nukuta, otin seuraavan kerän käsittelyyn. Ja hups, Novitan Teddystä tuli hetkessä tuubihuivi :)


Kun tämäkin valmistui niin nopeasti piti ottaa seuraavaksi raitaiset Huggi-tossut esiin. Niistä uupuu vielä toisesta varsi (yövuorossa ei ehtinyt koukutella yhtään!). Aurinkoa ja iloa viikonloppuusi! <3

Elämä ei ole vain
vuosia, viikkoja, tunteja, 
vaan silmänräpäyksiä.

Iltaruskoja, aamukasteita,
elettyjä, jaettuja hetkiä.
Niissä mitataan kaikki se, 
millä on todella merkitystä.

-tuntematon-

4 kommenttia:

 1. Varsinainen tehotäti olet! Huikeaa vauhtia ja kaunista jälkeä!

  VastaaPoista
 2. OMpas ihanan ilmavan, mutta lämpösen näkönen huivi :)

  VastaaPoista
 3. Sormillakin näyttää tulevan upeita huggeja, nämä huivit on kyllä mahtavat.

  VastaaPoista
 4. Kiitos selkeästä ohjeesta! :)

  VastaaPoista