torstai 25. syyskuuta 2014

Huggi-pipa, tuubihuivi ja kauluri virkaten Hileestä


Sellainen pipa tällä kertaa. Ihanan lämmin. 

Lankana Novitan Hile
Koukku 5

Olipa taannoin hyvä tarjous Hileestä, muistaakseni Anttilassa, ja sieltä tuli hamstrattua sitä muutamia keriä :)

Pipan pikaohje: 
 • Virkkaa 8kjs, yhdistä ympyräksi. 
 • Virkkaa ympyrään 20 pylvästä. 
 • Virkkaa jokaiseen pylvääseen ETUKAUTTA uusi pylväs/kaksi pylvästä tasaisesti leventäen (esim. joka kolmanteen kaksi) kunnes pyörylä on n. lautasen kokoinen. 


 • Kun sitten virkkaat tasaisesti yksi pylväs jokaiseen pylvääseen, alkaa pipo kaventumaan. Jatka tätä muutamia kerroksia.
 • Aloita sitten kavennukset koukkaamalla lanka KAHDEN pylvään läpi yhden sijaan. Kavenna tasaisin välein, kunnes kokeilemalla tunnet, että pipo on päässä sopivan kokoinen. 
 • Reunaan virkkaa muutama kerros normaalisti kiinteitä silmukoita. Ole tässä varovainen, ettei tule liian tiukka reuna. Tarvittaessa lisää kaksi silmukkaa yhteen silmukkaan muutaman kerran, jos tuntuu liian kireältä. 


Pahoittelen, taas tällainen hyvin summittainen ohje, mutta toivottavasti saat selvää ajatuksesta :)Tuubihuivi on samalla mallilla virkattu, mutta ei koukulla, koska ei löytynyt riittävän isoa koukkua. Käytin siis sormivirkkausta. Illassahan tuollaisen koukuttelee. 

Tähän laittelen ohjeen tulemaan pian :)


Ja vielä piti tehdä kauluri. Ihana vetää tuollainen pikaisesti takin alle kun lähtee kylmään koirien kanssa. 
  

Tästä mää tykkään kovasti <3


Pipakin on kiva, tosin likatkin tykästyi siihen. Saa nähdä kuka vetää pisimmän korren :) 

Pakkaset saa tulla! :)
4 kommenttia:

 1. Hei, mulla on virkkaaminen vähän alkuteijöissään niin ei oikein mutulla aukea tuo kauluri ja se on kovin iiiihana. Nöyrimmin kyselen, josko siihen ohjetta olisi :-) Edes siihen suuntaan, en minä silmukkalukuja arsinaisesti tarvitse, ehkä osaisin omalle mangalle soveltaa, mutta tuo malli näyttää kivalta, enkä ole ennen nähnyt. (Pakko aloitella ajoissa, kun neljälle tenavalle tarvitsee kaulurit, että on ajoissa syksyksi ;-)) Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan,

   Hyvin suuntaa antava tämä ohje nyt on kun en yhtään muista mitä siinä oli silmukoita. Ihan kuvasta laskien ajattelisin, että 44 silmukkaa alussa ja ensimmäinen kerros ihan tavallisia pylväitä. Sitten kaksi seuraavaa kerrosta on 2 kohopylvästä etukautta ja 2 kohopylvästä takakautta (jos kohopylväs ei ole tuttu, tutustu tuohon Huggi-tossun ohjeeseen, siellä kuvia: http://arkimamma.blogspot.fi/2014/09/huggi-tossut-ohje.html )
   Sen jälkeen joka toisella kerroksella on siirretty kuviota yksi silmukka vasemmalle, siitä tuo kiertävä kuvio. Eli jos 1-2 kerroksilla oli 2 kohopylvästä etukautta, 2 takakautta, nyt aloitetaan yhdellä takakautta ja sen jälkeen vasta 2 etukautta ja 2 takakautta.

   Saitko mitään selvää? :)

   Poista
 2. Ahaa! Kiitos, sain! Tuota kiertävää juuri ihmettelinkin, arvelin, kun noita sun muita ohjeita kattelin, että olisi varmaan tuota kohopylvästä, mutta takakautta oli jälleen uusi juttu! Ei ollut mulle entuudestaan tuttu mistään tuo kohopylväs, oikein kivalta näyttää! Kiitos suuresti avusta! Tuota pipaa teen itselleni sitten syksymmällä :-)

  VastaaPoista