maanantai 17. joulukuuta 2012

Tee palmikkoa


 

Yhteishyvä 9/12

Palmikkoneule

Palmikoiden neulominen onnistuu vaivattomasti ylimääräisen sukkapuikon tai palmikkopuikon avulla. Palmikkoneuleen ohje on toteutettu lukijoiden toiveesta.
Palmikoilla neuleeseen saa elävän pinnan ja kuohkean tunnun. Palmikoita voi käyttää joustinneuleen sijaan esimerkiksi kintaiden rannekkeissa, koristeena patalapuissa tai harjoituksen vuoksi yksittäisenä pitkänä raitana kaulaliinassa.
Palmikkokuviot näyttävät usein monimutkaisilta, mutta niiden neulominen onnistuu vaivattomasti, avuksi tarvitsee vain ylimääräisen sukkapuikon tai mutkallisen palmikkopuikon. Apupuikkoa tarvitaan silmukoiden siirtämisessä, koska palmikko muodostuu ristiin neulottavista silmukkaryhmistä. Apupuikko kannattaa olla hieman neulepuikkoja ohuempi, jotta silmukat eivät veny liikaa.
Palmikon voi neuloa oikein, nurin tai neuloa siihen haastavampaa pintaneuletta. Parhaimmin palmikko erottuu sileänä neuleena, jonka väleissä on nurjia silmukoita. Kun silmukat siirretään apupuikolle työn taakse, palmikko kiertyy oikealle. Jos palmikon halutaan kiertyvän vasemmalle, silmukat jätetään työn eteen. Vaihtelemalla palmikko-osan silmukkamäärää neuletyöhön saa leveämmän tai kapeamman palmikon.

Linkistä löydät hyvät ohjeet ja kuvat palmikon tekemiseen!

http://www.yhteishyva.fi/viihde-ja-vapaa-aika/neuleohjeet-ja-askartelu/palmikkoneule/0218010-77379

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti