perjantai 28. marraskuuta 2014

Käsitöitä ja kierrätystäOlin taas kerännyt pussillisen pieniä vaatteita ja astuin Amandan ovesta sisään. Oikein piti hengähtää ja pysähtyä ihailemaan, niin ihana joulun henki tulvahti syliin heti kun oven avasi <3


Amandahan on meidän Ruoveden kylän kierrätys- ja käsityökeskus, näin voisin sanoa. Kierrätyksen ohessa siellä tehdään kaikenlaisia käsitöitä. Aivan upeita töitä onkin! <3


Tämän postauksen ajattelin kirjoittaa siksi, että muistuttaisin muitakin kaivamaan pienet ja sopimattomat (mutta hyväkuntoiset) vaatteet ja viemään ne kierrätykseen. Ja lelut, kirjat ja muut kodin tavarat tietysti! Tänä aikana kaikilla ei ole varaa ostaa uutta ja kallista ja moni pikkuinen taatusti ilahtuu myös käytetystä vaatteesta, lelusta tai pehmosta! 


Amanda on ihanan siisti, tavarat on paikoillaan ja näin joulun alla sesonkiin liittyvät tavarat on kivasti laitettu esille. Viekäähän lisää tavaraa kiertämään! Koti siistiksi ja käyttämättömät tavarat eteenpäin, joku muu ilahtuu niistä varmasti! 


Ja käsityöpuolelta löytyy vaikkka mitä lahjaksi! Oi miten upeita kelloja! 


Ja jos ei itse ehdi/jaksa alkaa käsitöitä tekemään, täältä löytyy ihanat pehmoiset paketit <3


... ja tyynyt ja ja ja... <3 
 

Hyvän tahdon sanomaa,
joulun kellot kajahtaa.
Vaiti kuulee ihminen,
ääntä joulun kellojen.
 Hyvän tahdon sanomaa,
joulun tähti tuikahtaa.
Vaiti katsoo ihminen,
yössä kimmellystä sen.
 Hyvän tahdon sanomaa,
joulun ihme julistaa.
Herkistyypi ihminen,
joulumieltä tuntien.

– Aune Castrén-Saarnio -

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus hyvän asian puolesta. Mie kans tykkään käydä kierrätyskeskuksessa ostoksilla .

  VastaaPoista
 2. En kovasti käy kirppareilla, tosin astioita sieltä joskus etsin ja rasioita. Olen 60-luvulla kierrättävän(lue: vähävaraisen) perheen kuopus ja sain aina siskojen vanhat vaatteet, joskus jotekin uudistettuna (äiti oli hyvä ompelija), joten omille tein aina jotain uutta ja kierrätin joltain osaa vanhaakin, aina vanhan saaminenkin tuntuu kurjalta. Siksi on mukavaa että panostetaan vähävaraisten perheen lapsille tarkoitetuissa keräyksissä että jokainen lapsi saisi joskus jotain uuttakin ikiomaa, vaikka kierrätetystä ei aina huomaa että sitä olisi edes käytetty. Tavaraa on maailma ihan liian täysi, vähemmälläkin pärjättäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se juuri on. Nykypäivänä monilla lapsiperheillä sitä tavaraa ja lelua on niin paljon, ettei lapset ehdi edes leikkiä kaikilla tavaroillaan vaan ne jää lojumaan johonkin lelulaatikkoon. Voi sitä joulun krääsän määrää mitä taas kaupoista kannetaan koteihin.

   Poista