tiistai 8. lokakuuta 2013

Mahtava viikonloppu!


Nokka kohti etelää! 

Näin sitä mentiin ihanassa syyssäässä kohti Espoota tyttöjen kanssa. Suunnitelmissa taas viikonloppu mummin, vaarin ja serkkujen kanssa. Jollakulla oli ihan hirveästi muurahaisia pöksyissä, koska tiesi, että juhlitaan hänen 7-vuotissynttäreitä myös siellä. Intoa puhkuen lähdettiin liikkeelle. 

Neidit olivat itse asiassa niin kärsimättömiä, että äiti meinasi jäädä jalkoihin lähtötohinoissa. Kun kahdelta pääsin töistä ja tytöt myös koulusta, olisi heidän mielestään pitänyt jo puoli kolmelta olla lähtövalmiina! :) 


Reissun hyvin hyvin tärkeä osa oli isomummin luona käyminen ja osa tietääkin jo mikä näiden reissujen anti on. Tossuja, sukkia ja sukkia ja tossuja. Äippäkin oli ollut ahkerana, ihania sukkia oli valmistunut ja vieläpä kokonainen vaatekerta pikkuisen 2-vuotiaan pikkuneidin nukelle. 

Tässäpä ensin isomummin töitä. Näitä tossuja oli kolmannet tulossa kovaa vauhtia. Ei ihme, jos 93-vuotiaalla vähän niskat jumittelee? :DTossu aloitetaan siis tuosta alareunasta. Ensin on tässä tehty vihreällä kerros, sitten lähdetään vaihtelemaan värejä. Pun/valk (tässä kaksi lankaa yhdessä), vihr, pun/valk, vihr... jne. Kun on tehty neljä kerrosta, sitten vaihdetaan värien paikkoja: ensin vihreä, sitten punavalkoinen, vihr, pun/valk... jne. Tehdään neliö, joka lopuksi kiristetään kiinni yläpäästä. 

Yksinkertainen ja kaunis malli, lisäksi todella pehmoinen ja lämmin jalassa. Kokeilkaahan :) 


Tämän tossun ohje löytyy tuolta: 
Isojen tossujen lisäksi on aina valmiina pikkuruisia vauvan tossuja ja sukkia <3 
Näiden ohje löytyy tuolta: Ja sukkia. Isomummin laatikosta löytyy aina myös sukkia. Vaikka meillä jo halla kolkuttelee ovella ja syksyinen hyinen tuuli puhaltelee, isomummilla kukat kukkii kuin keskellä kesää. 


Oikeastaan mikään 
ei tässä elämässä ole omaa
paitsi tämä elämäni,
enkä siitäkään voi määrätä. 
Kaikki rakas on annettu 
vain lainaksi, hoidettavaksi, 
hellittäväksi, huollettavaksi, 
halattavaksi, silloin kun aika on,
silloin kun aikaa vielä on. 
5 kommenttia:

 1. Oi mikä isomummu! niin ihania töitä ja paljon. Itsekin olen isomummu 6 (kohta7) mutta en noin ahkera ole vaikka olenkin nuorempi, Paljon kudon minäkin, mutta en osaa noin kauniita tehdä.
  Onnea teidän 7 vuotiaalle!

  VastaaPoista
 2. Ihanat on isomummin käsityöt, tuota tossua pitää joskus kokeilla

  Ajatuksia herättävän runon olet laittanut, kiitos

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava isomummi ♥ Ihanne mummilla onkin aina paljon sukkia ja kukkia tarjolla, semmoisia mummeja ei enää paljon ole.

  VastaaPoista
 4. Ihania käsitöitä! Todella kauniisti kukkivat vielä kukat .)

  VastaaPoista