sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hyvä gluteeniton pizzapohja - pellillinen



Eilen illalla herkuteltiin pizzalla. 

Nuoremmat likat oli molemmat yökylässä kavereillaan, vanhin vaan kotona. Katsottiin yhdessä leffaa ja herkuteltiin :) 


Ohje 

  • 0,5 pkt (25 g) hiivaa  (Tai kaksi pakettia kuivahiivaa á 11g) 
  • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 dl  Gluteenitonta jauhoseosta 
  • (Käytettiin Finax jauhoseosta)

Liuota hiiva veteen. Lisää sitten suola ja öljy. Lisää jauhoseos ja sekoita. Anna nousta vartin ennen kaulimista.

Painele taikina pellille/leivinpaperille ensin käsin. Kikka kakkonen: laita päälle jauhoja, sitten toinen leivinpaperi päälle. Näin on helpompi kaulia taikina tasaiseksi, eikä tartu kiinni. Paista 225 asteessa n. 20 min. 

Täytteenä meillä oli:

* Sipulia
* Sinihomejuustoa
* Juustoraastetta
* Kanaa 
* Mozzarellaraastetta päälle 
* Kirsikkatomaatteja



Kyllä tuli hyvää! Nam!!


Eikö mentäis lenkille! Pliiiiis! 
Lopeta jo se naputtelu... 

8 kommenttia:

  1. Voi vitsit miten herkullisen näköistä pitsaa ja miten ihana hauva! :)

    VastaaPoista
  2. Namskis! Onpa herrrrkullisen näköistä. Ihana karvaturrikaveri. Ihan ajattelin, että seuraavaks hää pyytää pienen pienen pikkaraista pizzan palaa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä hää sitäkin ehti tosiaan pyytää :D

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta. Tuo tuli todella tarpeeseen, sillä moni ystäväni on gluteenikko

    VastaaPoista
  4. Kyllä oli hyvää! Kehuja tuli. Tätä teen toistekin, kiitos! Kuivahiivaa muuten käytin vaan yhden pussin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu! Täytyykin tehdä kanssa pitkästä aikaa pitsaa! :D

      Poista