sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hyvä gluteeniton pizzapohja - pellillinen



Eilen illalla herkuteltiin pizzalla. 

Nuoremmat likat oli molemmat yökylässä kavereillaan, vanhin vaan kotona. Katsottiin yhdessä leffaa ja herkuteltiin :) 


Ohje 

  • 0,5 pkt (25 g) hiivaa  (Tai kaksi pakettia kuivahiivaa á 11g) 
  • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 dl  Gluteenitonta jauhoseosta 
  • (Käytettiin Finax jauhoseosta)

Liuota hiiva veteen. Lisää sitten suola ja öljy. Lisää jauhoseos ja sekoita. Anna nousta vartin ennen kaulimista.

Painele taikina pellille/leivinpaperille ensin käsin. Kikka kakkonen: laita päälle jauhoja, sitten toinen leivinpaperi päälle. Näin on helpompi kaulia taikina tasaiseksi, eikä tartu kiinni. Paista 225 asteessa n. 20 min. 

Täytteenä meillä oli:

* Sipulia
* Sinihomejuustoa
* Juustoraastetta
* Kanaa 
* Mozzarellaraastetta päälle 
* Kirsikkatomaatteja



Kyllä tuli hyvää! Nam!!


Eikö mentäis lenkille! Pliiiiis! 
Lopeta jo se naputtelu... 

6 kommenttia:

  1. Voi vitsit miten herkullisen näköistä pitsaa ja miten ihana hauva! :)

    VastaaPoista
  2. Namskis! Onpa herrrrkullisen näköistä. Ihana karvaturrikaveri. Ihan ajattelin, että seuraavaks hää pyytää pienen pienen pikkaraista pizzan palaa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä hää sitäkin ehti tosiaan pyytää :D

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta. Tuo tuli todella tarpeeseen, sillä moni ystäväni on gluteenikko

    VastaaPoista